Hjälp..

Jag tror jag dör...


Vi 2

Jag och min katt Porschen. Vi 2 är oskiljaktiga<3


Godnatt

(Denna tid är ett minne blott, för ett tag iaf)
Har inte varit den mest aktiva bloggaren dessa dagar känner jag:S Men jag har ju inte så mycket att skriva om heller iof.
Dagarna till betessläppet räknas ner, jag längtar verkligen tills jag kan få släppa Dalex med roliga lekkompisar, fy bubblan va kul han kommer ha! Och vad mysigt jag kommer ha när jag tar med mig picknickkorgen och sätter mig i gräset vid hagen och bara njuter;)
Men lite längtar man ju oxå till hösten så att jag kan börja med tömkörningen och inkörning. Min häst är nog lite av en arbetsnarkoman och blir nog lite nervig om han inte får arbeta och tänka lite, känns kul. JAg känner på mig att han kommer bli farllig på dressyrbanorna i framtiden;) Jag har redan satt upp mina och Dalex mål:P
Usch nu ska jag krypa ner i sängen för att vakna någorlunda pigg imorgon. Tänkte ge mig ut i spåret 5km och jag ska bli vänner hade jag tänkt:)

Skvatt galen!!

Min Häst är skvatt galen!!!!! Heeeeerrrrregud så han härjade i hagen idag!! Jag och Tindra var där en snabbis på eftermiddagen och mockade och fixade mat och DalleMan flög fram som en tok i hagen! Väldigt luftiga och fina gångarter dock;) fick även se prov på en väldigt fin passage av lillkillen;)

Men eftersom jag hade Tindra med mig och ingen som kunde passa hennes medans jag gick en promenad med Dalex så fick han stå kvar i hagen. Ett 3 årigt barn runt en 1 årig hingst full i överskottsenergi är ingen bra kombi känner jag:/ Men imorgon får Tindra hänga lite med mormor och morfar så går jag en sväng med Dalle:)


Morgonstund

Dags för ett arbetspass.. Jag längtar till helgen, någon mer än jag som gör det?


Svart.

Usch igår kväll kändes inget bra.. Jag var så ledsen, blir så ganska ofta nu för tiden....

Det hände så mycket hemskt under förra året, och nu är jag i princip själv känns det som.. Inga vänner som orkade står kvar tror jag..

Det är en av anledningarna till att jag tycker det ska bli skönt att byta stall för att stallet förknippas så mycket med dom. Ny får jag komma till ett nytt stall och börja på ny kula även om mina känslor och minnen kommer finnas kvar för ni ska veta att det finns så mycket minnen, bra minnen av dom, som jag kan le åt oxå:) men mest gör det ont för fyran vad jag tyckte om dom....


5 km

Herre i min lilla låda vad jobbigt det va att springa idag!!!! Sprang 5 km på min absoluta hatplats nämligen eljlusspåret...

Jag vet egentligen inte varför jag hatar eljusspåret, misstänker att det är för att det är typ 41110000006 backar och alla är jättelånga, branta och äckliga.. Allt blir liksom så himla mycket jobbigare... Nästsista backen höll på att ta knäcken på mig!!!! Men jag får väl tacka min bror dom hade tålamod att springa med mig:)


Inte roligt!

Nej just idag är det inte roligt att heta Lexus inte! Idag ska han nämligen förlora sin manlighet


Kom nyss hem

Från världens gofika med otroliga goflickor!<3 Men kan inte släppa ångesten... Det blev lite mycket fika känner jag:s och imorgon blir det mer:/ Imorgon blir det en springtur på 5 km! Heja heja!!!


Vilket väder.

Hmm inte det mysigaste vädret att ha häst i, yeye det finns inget dåligt väder sägs det ju...

Är bjuden på middag hemma hos mamma ikväll men sen efter det drar jag upp till stallet och rår om lilleman. Hoppas att det blir en promenad i samma stil som i går med:) Han fick ha tränset på sig. Det blev bara ett par stegringar, dock var dom väldigt höga:S Jag ska gå på ridbanan med honom någon dag här och hoppas på att jag lyckas dra omkull han när han stegrar sig, hårt mot hårt!

Jag har iaf lyckats lösa "bita på grimskafts" problemet! Jag smorde in halva grimskaftet med crubnix, ni vet dedär som smakar skit rent ut sagt! Och Dalex vill inte gärna bita i grimskaftet längre. Människan 1- 0 Hästen;)


Bjuder på en bild på VildTor


Pannknack och avslutad jobbkväll.

Åh jag och min jäkla migrän!!!!! Jag blir galen!!! i 3 dagar har den varit i mitt huvud, vissa gånger mindre verksam än andra... Igår kväll när jag la mig i sängen trodde jag allvarligt att jag hade fått en hjärnblödning:/
Nu sitter jag i soffan iaf efter att ha haft kvällspass på jobbet. Hann bara med stallet en jättesnabbis idag:( Dalex blev superduper öerlycklig över att se Rocco. Dom tycker att det är roligt att stissa upp varann. Imorgon ska jag väl ut och lufta LillDalex.... Får se om vi kommer tillbaka levande någon av oss:S

Regn

Det är tur att LillDalex har ett hus i hagen att gå in i dessa regniga dagar:) värre för mig som måste ut och gå med hunden när det regnar såhär:/ jag hann iaf ut på en löprunda innan regnet!

Nu tänker ni väl såhär att herregud vad har hänt med Veronica nya motionsguden eller? Ja juste, de e jag;)


Good, very good!

Hahaha så rolig bild!!! Dalex var drogad och jätte"full" men ändå så krävdes det några stycken plus ett hörn för att få honom att stå still:) Bestämd häst blev kommentaren;)
Men Anna Veterinären tyckte att allt såg kanonbra ut! Hon drog ut lite vätska ur lilla gallan som var och behandla hasen 1 gång till. Så nu blir det yttligare 2 veckor själv i lilla hagen och promenader varje dag sen får han gå ut i stora hagen med Ozzy igen så det var ju bra och det blev grönt ljus för hingstbete 1 juni:) Så det va ju bra besked.
Hon tyckte att han var pigg och i mycket bättre hull än sist vi var där, det va maskmedlet och maten som gjorde susen;) Han hade gått upp 8 kg på 2 veckor så nu väger han hela 208kg;)
Nej nu ska jag ta min förbenade huvudvärk och krypa ner i soffan och hoppas på ev liiiiite godis....

Nervös

Idag kl 15.00 rullar vi iväg till kliniken.. Jag ljuger om jag säger att jag är cool about it. Jag är rent ut sagt apnervös och skiträdd, tänk om han blivit sämre?!?!

Ja ska äta lite frukost nu och sen knyta på mig löparskorna för att sedan bege mig till Nattis och äta kaka med ganska rent samvete iaf..:)


Livsnjutare:)


Arg....

Åh idag orkar jag inte änns kommentera hur prommisen gick.... Att man kan bli så arg alltså?
Du Helen, vad är det jag märker? Löseordsskydd?;)

Mobilblogg

Otroligt va skönt det är att kunna mobilblogga igen!! Har nyss varit ute på en morgonpromenad med Rocco och nu ska jag skynda i väg till jobbet!

Vi hörs ikväll tror jag nog;)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3130475/images/2012/pic_198816734.jpg" class="image">


Mobilblogg

Otroligt va skönt det är att kunna mobilblogga igen!! Har nyss varit ute på en morgonpromenad med Rocco och nu ska jag skynda i väg till jobbet!

Vi hörs ikväll tror jag nog;)


Faaaaaantastiskt!

Idag kom min nya Iphone 4s! Som jag längtat efter denna telefon! Efter att haft min Iphone 3 (den allra allra första modellen) i 2 år så börjar den ju såklart att sacka efter totalt och skärmen lever sitt egna lilla liv, men nu slipper jag det åbäket och har nu en ny fin vit telefon:D Om jag bar avisste hur man skulle få den att börja leva oxå... Hmm, jaja ny är det iaf!
Sen har det även hänt en annan spännande sak idag men det kan jag absolut inte ta här, än iaf då det inte alls är hugget i sten, inte hugget i nått faktiskt, kanske hugget i fantasin möjligtvis;) Men fan va jag skulle vara lycklig om allt går vägen.
Jaha ma nkan ju efter en  sånhär lycklig dag undra vad det ska hända nå för skit nu på kvällningen då. Har ju som sagt bara hunnit hem från jobbet, har ju hela stallbiten kvar att avklara, kan hända mycket på den tiden eller vad säger ni?
Ja jag ska väl fortsätta vara lycklig en stund till och har ni riktigt ur så kanske jag uppdaterar er med bilder från stallet tagna med min nya Iphone;)

Hörrni kompisar!

Ni är ett 20 tal som läser men de är dålit med kommentarer:) Vilka är ni?;)
Idag har varit en bra dag, trots att jag slog på arslet och skrapade upp knät i morse det första jag gjorde när jag klev utanför dörren:S Promenaden med Dalex gick så jäkla bra idag!! Jag körde lite Tobbe Larsson knep ( min nya gud tydligen) och ta på fan att Dalleman började sakta med säkert att lyssna och förstå och vi började kommunicera!!!!! Jag har helt klart varit för mesig med honom och tänkt att nej men gud han är så liten så det är klart att han har vunnit mark och jag känner ju det att nu är han ju större och mer kaxig vilket då betyder att det blir mer och mer farligt, så jag är så nöjd att jag "vann" och visade en ny sida för Dalex, och framförallt att jag behöll mitt lugn och inte blev osäker.
Så jag tror att jag ska sluta promenera med kedjan under hakan på honom och bara ha grimskaftet som vanligt, för att se hur det går, det har känts som om man bara rycker och rycker och därmed förlorar lite "styrka" eftersom han blir van med trycket från kedjan... Herregud jag låter som jordens djurplågare men jag rycker ju inte konstant, utan bara när han försökt springa i väg och när han ställt sig upp...
Ojoj vöööörsta horsemanshipinlägget juh, men man får upp ögonen för den grejjen nu när man inte har en färdig och framförallt väluppfostrad häst ( Som världens finaste Teddy var).
Ne nu blir det väl till att tvångskolla hockey för att sedan knäppa över till mästarens mästare kl 20.00.
Kram på er!

Tindra, terroristen!

Nu sover hon äntligen min dotter även kallad terroristen ikväll:) Hon var så speedad och munnen gick i ett på henne, hov ville att jag skulle läsa den tjockaste boken och sjunga alla sånger i sångboken och sen så skulle hon göra om samma sak för mig.... Men nu sover hon som sagt äntligen och jag kan pusta ut i soffan:)
I Love YOU babygirl<3

idag har jag inte varit uppe hos världens finaste heller... Det va ju tydligen ca 3 dm snö här hemma och på våra små stallvägar med en bil med sommardäck kände jag att jag inte ville uppleva så snälla Martina fixade åt DalleMan idag. Tack:)

Då va det vinter igen.

Snön öser ner... det är så himla mycket snö ute!!!! Sommardäck på bilen... hmm ingen bra kombination... Jag blir helt jätteless, alla mina planer grusades idag.. Jag ska ju upp och rida Ullis häst idag... Men fan då måste man brodda på och grejjer... Jag blir galen!!!!!!! Jag får försöka ge mig ut men jag antar att de blir snösulor delux!
Omg vad jag är på risigt jävla humör, javäla bajssnö rent ut sagt... Ska försöka ta mig upp till mitt stall med.. Totalt omöjligt tror jag nog men jag måste ju...

Begär!

Bjuder på en gullbild på DalleMan och en halv Rocco;)
Vet ni vad? Jag har ett nytt stort begär, nämligen Ponnyakuten. Fasen man lär sig ett och annat av dendär Tobbe Larsson.
Ja Dalex var ju inte mindre pigg idag om man säger så... Han gick ju inget igår, så idag var han ett MONSTER! Det var ett konstant tuggande/försök till tuggande på grimmskaftet idag. Men det gick bättre med tillsägelserna idag, jag behöll mitt lugn och tålamod så han vek undan lite faktiskt. Jag har även märkt att om jag använder rösten mycket och överdriver lite ex : Haaalt, ptroooooo, luuuuugn, braaaaa! Ja ni fattar. Till en början sket Dalex totalt i vad jag gick och gorma om men efter ett tag så började han fatta vinken och lyssnade på min röst samt signaler:) Att man kan bli så stolt för ett sånt "litet" framsteg:D Vattenpölen gick jättebra idag, han gick efter mig 4 gånger över pölen och han hoppade inte mot mig utan respekterade mitt space, sååååå skönt att det börjar falla på plats, jag börjar känna mig säker på min ledarroll.
Ja jäklar va positiv man kan vara såhär på kvällskvisten, lika bra att njuta av det för imorgon blir det nog inte så positiv energi då vi ska mocka bajs i hagarna:/
BTW note to myself : Dalex avmaskades idag

Torsdag.

Torsdag idag, vilket betyder fredag imorgon då va? idag ska jag till jobbet efter 2 dagars sjukdom. Jag börjar inte förns kl 13 idag så innan jag börjar så ska jag ner till apoteket och hoppas att Dalex avmaskningsmedel har kommit in, det vore som trevligt. ska även försöka hinna gå en sväng med han innan jobbet. Igår va det en katastrofpromenad.... Promenaden från helvetet... Gud va han höll på och vad jag höll på, vi höll på som 2 galningar innan jag insåg hur vi betedde oss!!!!! Hahaha ja herregud säger jag bara, men slutet av prommisen slutade bra. Vi gick en sväng genom vattenpölen igen och övade mycket halt, fram och backa. Idag är det bara en vecka kvar tills vi ska på återbesök till Mälarkliniken som jag längtar!!!!!!

Åhhh!

Borde städa, dammsuga, damma torka golv, ja ni vet... Jag borde också äta lunch men jag vet inte vad jag ska äta, men jag är hungrig... Allt jag kan tänka på är godis godis godis! Jag som inte ska äta godis.... Åhhhh man blir ju sinnes av att vara hemma och vara sjuk!!! Tur att man ska jobba imorgon iaf... haha ja knäppo:)

Blåsigt värre

Herrrrrrregud! Så det blåser här! Kan ju meddela att det var en lätt spänd/hoppig Dalex jag var ute med på promenad imorse:S HAn är så himla jobbig med grimsakaftet när man går med honom, han hugger efter det och ska gå och tugga på det hela tiden, han ger sig inte förns han får som han vill, det gör mig tokig rent ut sagt! Vet inte alls hur jag ska få honom att sluta med det... Någon som har förslag?:) Jag passade även på att vattenträna Dalex lite med, det var rätt stora vattenpölar på grusvägen. Han är lite tveksam till vattnet, men nosar och gurglar med det och doppar tån, sen hoppar han gärna över pölen, men än så länge är jag bara nöjd med att han följer med mig över pölen och inte bara stannar på andra sidan. Nu börjar man även se små små små fält med sommarpäls, blir man lycklig eller? Jag längtar nått så in i norden på att all fluffig vinterpäls ska ramla av så man ser vad som döljer sig där under. Idag tog jag även ett träckprov och skickade iväg, får se vad resultatet blir, jag tror ju på att han behöver sig en dos avmaskningsmedel. Men nu till en annan sak.. Är det någon av er som läser min blogg som kan fixa en snygg header till mig? Det blir så mycket roligare att blogga när bloggen är fin och personlig. Någon som känner sig sugen?

Önskan som slog in?

Ibland ter sig ju livet lite lustigt... Här om dagen så sa jag visst lite på skoj att det skulle vara skönt att få vara sjuk så man fick ligga hemma i soffan och bara inte göra något och vips så sitter man här med feber, snoret som rinner och mystiska äckliga blåsor på tungan:S Dalex är just nu så otroligt uttråkad och det bara kryper i skinnet på honom, stackarn!! idag var vi ute på en kortisprommis längs lösdriftshagen och över bron, gissa om stona i hagen blev glada? Ojojoj vad dom visade upp sig och DalleMan han var inte sen att hänga på och kromade sig bra han med;) Sikken snygging jag har alltså! Dessutom har han lagt på sig lite mer i hull och blivit snyggare i kroppen vilket vi tackar för. Måste köpa ett set kolla masken oxå, det tror jag kan behövas kanske.... Nej ja nu ska jag väl krypa ner i soffan då och invänta nya serien Alcatraz, eller vad den nu hette. Kram kram

tillbaka från semestern

här får ni en bild på mig och mina bröder Tomas och Jonas när vi är ute på Ljungan och pimplar:) Ibland är det bra jäkla skönt att få åka iväg ett tag alltså. Men det är nice när vardagen kommer igång igen och man får ta hand om sina djur:) Jag är tacksam för den hjälp jag har fått med Dalex och katterna av alla snälla människor, tack tack så mycket! Idag när jag kom upp till stallet så gick jag en prommis med Mr D och jag kan ju säga såhär: att ha en åring i en liten fyrkantshage helt ensam är INTE att rekomendera.... Men han skötte sig faktiskt rätt ok ändå med tanke på omständigheterna, men nog stog han på bakbenen ibland och hoppade och studsade iväg lite grann men morrar man lite så skärper han till sig och trippar fint bredvid. Han har inte haft någon temp alls och visar ingen hälta, men gallan är kvar men mjuk. Jag hoppas verkligen att han är bra eller iaf bättre när vi är på återbesök. Imorgon blir det en tidig morgon i stallet, igen.... Ska upp på morgonen och gå en 10 minuters promenad med Dalle och mocka lite hagar. Hoppas ni alla har haft en bra påsk!! Kram

Klinikbesök.

Måste börja med att säga att Mälarkliniken måste vara bland dom trevligaste klinikerna jag varit på! Iaf så kom vi in och Dalex fick lugnande och gå in på röntgen och resultatet blev detta:ytliga längsgående ärr utsida hasen VB, helt läkta. Generell svullnad av hasleden både in och utsidan. ohalt i skritt, i trav ingen direkt hälta dock lite stel och lite svårt att böja hasen VB. Röntgen visar oregelbunden utlinjering laterala rullkammens nedre del VB med minskad röntgentäthet, inget fragment. Diagnosen blev Yttre trauma VB. Så nu är det 2 veckors vila i liten hage med 20 minuters promenader på asfalt/grusväg.och återbesök om 2 veckor för att se om det har lyckats läkt ihop av sig själv eller om det har blivit några lösa fragment. Ja jag säger då det, vilken tur att jag åkte in och röntgade!!! Veterinären tyckte att Dalex var lite tunn i hullet så hon rekomenderade 2 liter kraft sensetive om dagen och såklart fri tillgång på grovfoder. Nu imorse var jag uppe i stallet och fixade massa hösilagepåsar och höpåsar så att mina kära stallkamrater som ska ta hand om Dale nu under påsk medans jag är med familjen i norrland ska slippa hålla på med det, dom har nog med promenader, medicingivning och tempning och sina egna hästar ändå:) Men nu håller vi alla tummar att DalleMan blir bra inom 2 veckor, eller hur!?!? Ha en bra påsk alla!!!

Tid bokat.

Jaha nu var tiden bokad för klinikbesök för Dalleman... Distriktarn tyckte jag skulle åka in som dom kunde kolla med ultraljud, så nu mina kära vänner hoppas vi att det inte är något allvarligt ok?

Mindre kul.

Jag är så trött på att gå och gå och gå fram och tillbaka till stallet... kl är 6.08 och jag måste gå nu för att hinna vara framme till 7.00:( Sååååå less inte gör det saken bättre att det helt jäkla plötsligt blev -6,5 grader ute:/ Vart tog våren vägen!?!? Nu när jag fått spy ut mig lite så ska jag väl gå då, vi ska försöka få på Martinas unghäst på transporten...

Jaha....

Jo jag får nog ta ut veterinären till Dalex iaf, jag tror han måste ha antiinflammatoriskt för han har fått en galla på insidan av samma has som han fick såret på... Dock ingen hälta men ja det är väl bra om en veterinär kan kolla på honom så man är på den säkra sidan. Ja säg dessa djur alltså man gör fasen allt för dom:)<3 . Dalex växer så det knackar och han beter sig riktigt bra, han är en riktig liten gosgubbe. Just nu gör han inte så mycket, går mest i hagen och dräller men jag tänkte börja med lite bommar på marken så fort jag fått klartecken av veterinären. Nej nu ska jag hoppa i duschen och krypa ner i sängen. Godnatt!!!

Rimbo runt.

Oj vad med tårta och smörgåstårta jag åt igår! Har en bit kvar att äta upp idag med;) Men sen efter den så ska jag och Rocco ge oss ut på en Rimbo runt runda. Känns som om det är dax att bränna lite kalorier efter gårdagens svullande (eller hela veckans svullande faktiskt.) Tror inte jag går och ställer mig på vågen på tisdag på VV:S Annars så har jag ganska mycket för mig idag, kl 15.00 ska jag upp till prästgårdsstallet för stallmöte, sen vidare upp till mitt stall för att mocka och fixa och sen vidare på middag hemma hos mina syskon i Gottröra. Så det är väl bara att börja dagen så att jag hinner med allt:)

RSS 2.0