Tänk idag

Blir lilla jag 25 år! Love it ;)


Är det inte de ena så är...

Det de andra... Suck! Nu är vi i familjen någorlunda friska (Tindra går fortfarande på penicillin) och då ska såklart Dalex gå och bli krasslig!

Han är slö, ingen matlust och hostig/snorig men dock ingen temp. Vi håller lite koll på honom under dagen. Antagligen är det en förkylning då dom andra småttingarna i stallet varit snoriga. Jag hoppas innerligt att det i te är något annat iaf!!

Ne nu måste jag skynda mig till jobbet!
Glad påsk på er alla!


Nya fötter

Oj vilken härlig dag vill jag bara börja med att säga! Jag tog en snabb paus i mitt liv som mamma till en 3 åring med halsfluss och tog en löprunda på 5 km i det fina vädret, det var helt awsome!!!

Nu har min dotter åkt upp med min familj och hennes pappa till vårat hus i Ånge för att fira påsk med skoteråkning och pimpelfiske, jag är bra avis men jag måste vara hemma och jobba :( men herregud vad hon kommer vara saknad!!!

Idag fick Dalex ha en träff med hovis, och det gick som smort! Han får sådant beröm för sina fina hovar och hovkvalitet. Det är skönt att något är bra för en gångs skull. Som sagt så skötte sig Dalex prickfritt och jag passade på att rykta honom ordentligt! Det behövdes vill jag lova! Herregud så mycket skit de kan gömma sig i denna päls!! Men så blir det väl när man busar med polarna i hagen och gärna röjer i skogsdungen ;)


Bakslag och framsteg!

Godmorgon på er denna underbara ledig lördag! Ska snart dra mig mot stallet! Och sen ska jag iväg på 40 års partaj!

Igår var jag hemma hos Emily och rastade av två pigga fjords! Julle var riktigt trevlig att rida idag, lite väl pigg ibland men jag kunde få honom att använda energin rätt.

Gandalf däremot... Där va det bara att ta ett redigt mantag och styra lite ibland! Han va så pigg och glad att få komma ut! ( Emily har legat sjuk) så i hans värld fanns det bara skritt eller galopp;) haha undra om de va han eller jag som blev avrastad? De är jag som har träningsvärk idag iaf;)


Ångest!

Usch har ångest redan nu inför att klippa manen på Dalex... Jag är absolut sämst på det!!!


Piggilin!!

Åh så trött jag är!! Ögonen går i kors! Får se om inlägget hinner bli klart innan jag somnar ;)

Det var en pigg DalleMan jag hade framför mig i tömmen! I halterna ville han inte stå still alla gånger och han blev lätt i framkärran, men efter 1 varv på plogade stigarna i hagen så frustade han nöjt och gick resten av vägen med sänkt huvud och tog halterna bra!

Men dedär med att stå stilla och uppföra sig när man ska bli borstad verkar ha ramlat ut ur huvudet på herrn nu under semestern för fy fan rent ut sagt vad jag fick bråka på honom!! Och inte blev jag riktigt nöjd:/ bara att fortsätta vara konsekvent, konsekvent och åter igen konsekvent!!

Ne nu sviker ögonen mig! Nu blire bingen! Godnatt på er fina!


Goddag yxskaft!!

Men herregud, ibland är man bra dum!! Men äntligen har jag löst problemet med att jag inte kan ladda upp bilder på bloggen från mobilen så nu är det roligare att blogga igen!!!

Det har ju då rört på sig ordentligt när det gäller Dalex! Han har fått flyttat till ett stall inte alls långt från prästgårdstallet men på det nya stället har han stoora hagar, går ute fler timmar och det bästa är att han går i valack/hingstflock där åldrarna på hästarna varierar från 9 månader till typ 22 år eller något sådant ;)

Men det bästa är att jag och dottern Tindra mest troligtvis kommer att flytta in i ett litet hus på gården!!!!

Jag flyttade Dalex 22/2 och sedan dess har han bara fått gått i hagen och finna sig i flocken och nya rutinerna, men idag tänkte jag ta upp tömkörningen igen :)

Jag kan även passa på att göra lite reklam här på bloggen för att min förening SUFF ( Stockholm-Uppsalas fjordhästförening anordnar en utställning i maj för fjordingar, nordsvenskar, tinkrar och shire så gå in på www.suff.se så finns proppen där!! Välkomna!!!


RSS 2.0