VAB

Planen igår va att jag skulle ha promenerat upp till stallet i morse och tagit hand om lillprinsen, men jag fick vara hemma och vabba lilla Tindra som fortfarande inte är helt frisk:/ hon får feber och sådan hemsk hosta på natten...

Iaf så får jag åka upp och ta hand om Dalex i kväll istället, vilket iof är bra för då kan man passa på och spola av all lera från benen! Eller spola och spola, jag brukar stoppa ner hovarna en och en i en hink och sen tvätta bort leran:) Dalex tar det med ro iaf och älskar att plaska ner den som står i närheten:)

Igår kväll va han så himla rolig! Han snodde höpåsen från mig och sprang runt i boxen med den i munnen och kastade upp påsen i luften!:) såklart fick jag inget bra kort:/ han är svår att få på bild den lilla, han står oftast inte still många sekunder;)


Tack Martina!

Men shit vad det blåser!!! Det är ju rena rama stormvindarna med äckligt kastregn:/ Dock va det lite snöblandat nyss:) Det ska bli väldigt spännande och se Dalex reaktion på snön, om de nu kommer någon.

Som rubriken säger så är jag skyldig Martina ett tack för att hon mockade och fixade mat/vatten till Dalex. Jag var nämligen tvungen att åka till sjukhuset med min dotter då hon hade kruppliknande hosta, feber och var lite tungandad. Som tur var verkar det som om dey inte är något allvarligare än ett virus, mammas <3!!

Men Dalex har det väldigt bra. Vi gosar, borstar och kratsar hovarna och inget verkar bekomma den lille! Han är kanon duktig!! Här om dagen tog jag tag i rastaflätorna i svansen och det gick också väldigt bra:) Åh jag är så nyfiken på vad det kommer bli av han!!


Jobbilijobb!!

Ja idag är det en sånhär hur ska jag hinna med allt?!?! dag... Jag slutar jobba 16, och direkt efter det åker jag till flygis och handlar, sedan hem till Rimbo och slänga av varorna hemma för att sedan hasts upp till stallet och fixa och kolla till Dalex.

Sen måste jag hem till min underbara unge oxå! Ojoj tur man är ledig från jobbet i 3 dagar sedan:)


Grattis Dalex!

Idag blir lillplutten 6 månader! Grattis, grattis!!!

Dalex har aldrig velat äta morötter, äpplen mm men idag så, idag åt han morot med stor aptit!! :) Snacka om stor kille juh! Denhär veckan blir det inte så mycket gjort för Dalex, det blir mest gos och kolla så han är hel och ren. Ska väl oxå ta ut hovis så han får kolla in hovarna på prinsen med.


Liten Dalex

Team Dalex

Yes så nu slog jag slag i saken och skapade en egen blogg till Dalex, så han slipper gästspela i Teddys blogg/minnesblogg.

Imorgon blir Dalex hela 6 månader! och jag har haft honom hemma i snart 20 dagar. Alltså nästan 1 månad... OJoj vad tiden rusar fram! Han sköter sig jättebra och är väldigt lättlärd, nästan lite föör lättlärd.... Han kom nämligen på hur lätt det var att krypa ut under grinden i hagen, så när han tyckte att det var dags att gå in på kvällen så krp han ur och när ingen människa fanns där för att fånga upp honom så gick han på tur på gården... Ja jag säger då det, smarta kreatur!! Men jag löste problemet med 2 extra grindtrådar och en stålantenn på grimman som nuddar tråden när han kryper ur och peppar, peppar så har han inte tagit sig ut nå mer!!!


Så vad gör vi om dagarna då? Eller hur ser Dalex dagar ut? Han kommer ut i hagen runt 7 tidne på morgonen där det finns fri tillgång på hösilage, det är vääääääldigt gott tycker Dalex;) Dom går i hagen i ca 12h innan dom får komma in för natten, då i boxen får han hö. Han fick även betfor ett tag men det ratades efter ett tag, så då prövade jag att ge honom musli men det fallar inte heller herrn i smaken, än. JAg ska pröva igen om ett tag och se om det är mer intressant då.

Han leds varje dag in och ut ur hagen vilket funkar väldigt bra, han kan väl få för sig att busa lite ibland som att prova hoppa på bakbenen eller ta ett tjuvnyp i armen på den som leder. Men han tar en tillrättanvisning väldigt bra och man riktigt ser på honom att ha nvet att man inte får bete sig så:)

Annars så tränas det på att stå på gången och bli borstad och få hovarna kratsade vilket funkar kanonbra. Det är fortfarande lite läskigt när man håller på med svansen på honom men det jobbar vi på. JAg är iaf väldigt nöjd med min lilla gulbjörn:)<3


 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0