Trött och helt plötsligt fattig!

Jobbhelgen är nu över likaså min lediga måndag.. Eller ja den börjar lida mot sitt slut iaf. Som sagt så jobbade jag fredag, lördag och söndag. Söndagens jobbpass var kämpigt då jag hade spenderat ett par timmar på sena kvällen på Albano djursjukhus med Rocco. Han fick helt plötsligt jätteont och kunde inte gå, haltade rejält på höger fram och gick böjd som en ostbåge åt höger och han kunde inte titta eller vända/böja sig åt vänster. Såklart fick jag panik och tänkte dirr hjärnblödning! Jag lyfte in Rocco i bilen och plockade upp mamma och körde iväg till Albano, väl där hade Rocco blivit lite bättre men han va fortfarande väldigt smärtpåverkad så han fick en spruta med smärtstillande. Veterinären kände och klämde på Rocco som är så fantastiskt himla snäll!!!!!!! Hon sa att han reagerade bara muskulärt och inte på koterna vilket är otroligt skönt så hon trodde att det var en sträckning/muskelbristning/nackspärr men hon kunde inte utesluta diskbråck i nacken men vi beslutade oss för att fortsätta med smärtlindrindande i 7 dagar och sjukgymnastik och blev han inte bättre så skulle vi gå vidare. Men tack gode gud så är han redan bättre! Så nu får Rocco från och med nu aldrig mer använda halsband och koppel utan bara sele då risken finns att man kan slita upp skadan med ett ryck i kopplet om han har halsband på sig. Och hans matskål och vattenskål måste vara upphöjda och han får bara gå några 15 minuters prommisar i ca 3 veckor framåt och då bar gå, inte röja, springa. Stackars Rocco har stallförbud alltså:( Ja summa summarum så kanske ni förstår rubriken dårå... Komma in akut till djursjukhuset en lördag kväll kl 22.00 är inte gratis:( Dalex däremot mår fin fint! Dock ska ha nockså träffa veterinären på onsdag, han ska iof bara få vaccination men det kostar ju det med..... Jaja så är det väl med djur antar jag

Lite mer info.

Mitt förra inlägg var minst sagt fåordigt om stallet jag var oc´h kollade på, men datorn hll på att tacka för sig och jag ville bara skriva något fort:) Men iaf jag och A var och kollade på prästgårdsstallet som min bekant Ulrika och hennes familj och kusiner, farbror har byggt. Innan Pålgårds köpte upp det var det en ladugård som inte var mycket för världen, (inte för oss hästfolk iaf). Men nu är det stort fint, luftigt, ljust, snyggt, mysigt och super där inne!!! Boxarna är stora och egendesignade av Ulrika, dom påminner mycket om Hovstallet/engelskt lite grann:) Och det finns varm sadelkammare, varmt torkrum med tvättmaskin för täckena, varmvattenspolspilta och fin foderkammare, sen i stora stallet så finns även omklädningsrum med fräsch fin dusch och superfin toalett med "kristall"krona i taket:) Och "fikarummet" består av 2 fina stora bord med bänkar och det finns spis,ugn, kylskåp, diskmaskin, kaffemaskin jag är osäker på om det fanns frys men skulle inte förvåna mig:) sen fanns det en myshörna med böcker och TV. Man kanäven gå ut på en jättefin altan från "fikarummet". Lilla stallet som ligger några meter bort ser ut som det stora stallet med boxarna och sadelkammare och foderrum. Dom håller på med en stooooor ridbana 30*70 om jag inte missminner mig och även planer på ett ridhus finns. Jag fullkomligt älskar stället!!! Sen att det är otroliga ridvägar runt om är ju inget man tackar nej till. Sen är det ju även så att jag som nu är utan bil förtillfället får ca 2 km att gå enkel resa istället för 5 km enkel resa... Sen är det sknt att dom tar alla vardagsutsläpp, guld värt!!!! Ne j jag kände mig verkligen som hemma där så jag ställde mig på kö där då det såklart inte fanns några boxar lediga... Å vad jag längtar!!!:) Inget ont om Mälby, det är ett fantastiskt ställe med otroliga hagar och en ridbana med världens bästa underlag men som sagt jag är så less på att gå, gå, gå! Det tar ca 45-50 minuter att gå enkel resa, det är väldigt tidskrävande, stressigt och jobbigt.. Lite vemodigt känns det juh, jag har ju stått där i 5 år, men ändå känns det skönt med en nystart och skaffa mer och nya vänner:) Bilder på mirakelstallet får ni när jag väl får en box där:)

Heaven!

Alltså jag har varit i stallhimlen vill jag lova!!! Vilket underbart ställe!!!!!! Fantastiska stallar med otroliga människoutrymmen!!!!!! JAg är så in löööööve i dedär stället!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vinterland

Nu kom då snön, väldigt mycket kom det med! Det har snöat hela natten och hela dagen idag. Vi har varit ute och myst hela dagen med pulkaåkning, stallarbete och sen avslutade vi med fika på rimbobiten:) Nu har Tindra åkt till sin pappa och allt är väldigt tyst och..... tråkigt. Jag ska försöka få insperation till att göra någon slags middag, typ fil och macka:) På Dalexfroten så har vi hunnit bekanta oss med läskiga, gröna, prassliga pressenigar:) Nu är dom inte lika läskiga längre utan mer roliga att bita i och att stampa på, det blir så roliga ljud då:) Dalex är verkligen lugnet själv just nu likabra att bekanta honom med "läskiga" saker nu för jag antar att det kommer komma trotsåldrar och perioder då han inte alls är lika cool och arbetsvillig;) Jag har börjat höra mig fr lite hos fjordmänniskor ang utställningar mm vad som gäller och hur det går till och all dedär, jag är ju heeeelt grön på dehär området med fölis, visa upp och förhoppningsvis få en hingst i avel. Känner att jag skulle vilja ha en mentor i det hela, någon man kan vända sig till och starta ett sammarbete med, någon som är sugen?:) NU ska ni få lite vinterbilder, får se hur många jag lyckas ladda upp;)

Dagarna går.

Ja tiden går otroligt fort! Snart är vi inne i februari! Det är så skönt att man "ser ljuset i tunneln" och att det snart är vår och sommar:) Dalex börjar "leva upp" och vågar ta för sig mer och busa järnet med hagkompisarna:) Men idag stod han vi grinden när han såg att jag kom. Då va han lite mammig och ville komma in och gosa, då blir man varm i hjärtat:) Men jag blir glad när jag ser lilleman trava runt i hagen för fina steg har han!!

Om ca 1 1/2 år eller så...

Då ska Dalex få byta stall, japp jag är så sugen på att låta han stå i präststallet! Det är såååååå fint!!! Och dom ska bygga ridhus där med, och det skulle vara så sknt med ett ridhus på gården, när man börjar förbereda för inridning och börjar rida in, så man slipper det förbenade svenska regnet:) Gå in på deras hemsida vettja och kika runt;) www.rimboprastgard.se. Jag längtar;) Men det är låååååång tid kvar tills jag kan börja rida in.... Min lillplutt är ju så liten:) Just nu är det våren vi längtar tills då vi kan börja använda ridbanan och göra lite ledarksapsövningar. Lillgris är redan lite uppnosig vissa dagar, vill gärna gå på mig och ibland stutsar han iväg, då är det bara att gra om och göra rätt. I torsdags så var det dax fr Dalex att träffa Kristoffer för första gången, vår hovis alltså. Det gick så himla bra! Han stod stilla och lyfte snällt på fötterna:) Jag blir så stolt av min lilla guling!!!! Ska snart börja höra mig för ang hingstbete oxå, jag menar snart är sommaren här, i en grisblink bara;)

En bild.

Haha vägrar som sagt stå snällt och stilla på bild, sekunden efter här så flög han rätt upp i luften!!! :)

Jag lever!

Jo visst hörrni, jag lever trot eller ej:) Men jag har som inget intressant att skriva om känner jag:( Vi gör ju inte så mycket jag och Dalex och speciellt inte nu när det är halt och fruset överallt, hade jag haft en transport så hade jag gärna åkt iväg till ett ridhus och släppt honom och låta han kliva över lite bommar mm, men än är det ingen vänlig själ som kpt en transport åt mig så det får nog vänta ett tag tills jag blir rik:) Men här om dagen så red jag faktiskt!! Jag lånade Tösa, Lollos fjord och red ut en sväng. Oj vad jag kände att jag hade tappat mycket:/ hälar som åkte upp och hållning som inte alltid var på topp kanske... Men dom gånger jag kom på mig själv och jag kunde rätta till "felen" så blev hon riktigt fin att rida! Men Tösa är inte riden så mycket på senaste tiden, mest skogslull någon gång ibland men nu har hon börjats sättas igång igen men hon är stel i sidorna och omusklad vilket då såklart leder till ovilja att jobba så det är mest att förska få henne att slappna av och mjukna i sidorna och snart är hon där! Tänkte nog låna henne igen på onsdag eller fredag om jag får. Det var så skönt att få börja rida igen tyckte hjärtat men kroppen där emot skrek av träningsvärk dagen efter, men det var det såååååå värt!!!!!!! Idag hade jag lite skönhetsvård med Dalex, han ser ju faktiskt allvarligt talat ut som en jäkla ullboll! En ullboll med 2 ögon:) JAg försökte "kamma ner" pälsen så gott det gick och han tycker att det är så mysigt att bli borstad och kliad! Han får så lång överläpp och ramlar nästan omkull, så sknt tycker han att det är;) Sen en annan sak jag har upptäckt med Dalex är att han har såååå uttrycksfulla ögon! Man kan läsa av honom så väl på ögonen. JAg ser exakt när det är bus på gång eller när han blir lite små arg/irriterad eller när det bara är total mysgos. Han påminner mig så mycket av Prezident, en häst jag hade på foder i 4 år... Det gör mig lycklig att jag får en liten del av Prezident oxå, för jag saknar honom mycket. Jag tog massa kort på Dalex idag när han gick runt i stallet och undersökte alla tunnor och täcken och redskap, dock är korten inte bra för han far runt som en iller och är omöjlig att fånga på bild!!! Men som ni vet funkar inte riktigt blogg.se på min dator, eller jag brjar faktiskt tro att det är datorn som håller på att braka ihop:S Men ni får se bilderna så fort jag får lägga upp dom för datorn;) Hoppas ni har en bra årsbörjan, för det har jag:)

ÅHHHHHHHH

Skrev nyss ett långt fint inlägg om allt som hänt, och vad händer??? Det försvinner!?!?! Man blir less på tekniken ibland... En ny dator står högt upp på önskelistan!!!!!! Morr!!!

RSS 2.0