Grattis till mig!

Ja må jag leva, jag må jag leva!!!! Jo men visst idag är det 24 år sedan jag slog upp mina små bruna ögon:) Måste har varit mammas lyckligaste stund:) Iaf så kommer det lite släkt hit idag, jag har fixat och bakat 2 smörgåstårtor och 2 frukttårtor och bunkrat upp med chips, godis, och läsk, sist men inte minst 2 dunkar vin;) Men jag önskade verkligen inte detta väder!!! Det har snöat heeela dagen och inte ser det ut att sluta heller.... Men det är tur att jag har tak på min lägenhet iaf...;) Igår så lösgalopperade jag Dalex på ridbanan, man blir ju lycklig när man ser hur han rör sig, jag längtar tills jag får sitta på och rida. Han var iaf jätteduktig och lyssnade fint på tsss ljudet och ptroo, men lösdriftstona va liiiiiiite för intressanta. Jaha om jag ska fortsätta förbereda innan gästerna kommer kl 15.00:)

Så glad.

Även om jag känner mig nere och deppig rätt ordentligt då mitt liv är rätt upp och ner så är jag såååå himla glad över att jag hittade Dalex och att jag bestämde mig för att köpa honom. Han och Tindra förgyller mitt liv just nu:) Sen är jag även rätt mallig över att jag har en häst som rör sig så bra som DalleMan;) Ha en bra fredag! Imorgon blir jag ett helt år äldre:)

Rackarns och attans.

Igår när jag tog in Dalex så upptäckte jag ett sår på vänster bakben. Det va inte hellätt att kolla hur såret såg ut. Han ville inte låta mig kolla och när jag väl lyckades komma åt så såg jag bara hår, hår och hår:( Men jag hoppas att det bara är ett ytligt sår, det är inget värme påslag och ingen svullnad men jag misstänker ändå att det är ett litet sticksår....:/ Men jag kollar temp och rengör varje dag, det kommer inte ut något var eller nått så ja det är bara att hoppas.

War Horse

War Horse är en berättelse om lojalitet, hopp och envishet på den engelska landsbygden under första världskriget. Pojken Albert och hans häst Joey separeras från varandra när Joey säljs till försvarsmakten och sänds ut till fronterna i första världskriget men Albert ger sig inte utan strid. Trots sin unga ålder ger han sig iväg till Frankrike för att rädda sin kära vän. Så himla bra film!! Jag var och såg den när den hade premiär i Kista, filmen är så otroligt bra gjord och inte ett öga är torrt under den nästan 3h långa filmen. Denna underbara häst och hans människa. Så ni som inte sett filmen än, schas iväg med er till närmsta biograf och kolla!!!!! (Sorry att texten inte blir indelad i stycken. Vet inte varför texten publiceras så:()

Skor

Nu är jag lite bitter och ledsen så då klickar jag hem skor. 2 par pumps blev det till våren/sommaren, så skönt att bränna pengar när man är arg!

Bye bye semester:(

Jag blir tokig! Andra året i rad som jag får betala tillbaka på skatten!:( Så jäkla tråkigt! Förra året var det 5000kr och i år är det 1000 kr. Jag fattar inte vad dom går efter för tabell när dom drar min skatt.... Jag blir så irri! Jag som trodde att det skulle bli ett litet tillskott i semesterkassan iaf...

Juste!

Jag ska nämna att bilderna från utställningen som jag har lagt upp är tagna av Linn Markstedt.

Godmorgon.

Underbara lediga torsdag!!! Som jag har längtat efter denna dag! Solen skiner och det är redan +10 grader:) ska snart gå en promenad med hunden, sen blir det nog tyvärr tvunget att göra en städrajd här hemma med lite dammtorkning och golvskurning, och toalettrengörning:) Inte kul kanske men fasiken så skönt det är när det är klart. Jag är helt slut i kroppen ,eller mest bena efter springturen igår. Men idag äre bara påt igen! Jag ska gå upp till präststallet och rida. Ja på Dalex fronten händer ju inte så mycket just nu, han går i hagen och myser och har det oförskämt bra:)

Smal och smärt!

Sådär ja! Nu har jag smiskat av 9km:) Jag blev så jäkla glad igår på vägningen när jag såg att jag gått ner 0.9 och äntligen kommit över min mur som jag stått och stampat vid så jag tog faktiskt och sprang 3km på vägen hem från stallet och det gick så lätt! Eller lätt och lätt vet jag inte men om man jämnför med förra året då jag var rökare och 9kg tyngre så kanske ni förstår;) Uppe i stallet så var det lugna gatan, hästarna mös duktigt i vårsolen. Jag fixade alla stallsysslor och borstade sedan av Dalex en snabbis med piggborsten, han tyckte jag var väldigt tråkig som tog han ifrån hagen där det var sol och mat så han var ivrig ut igen. Han har blivit mer och mer nafsig nu.. Typiskt hingstbeteende? Eller unghäst fasoner? Anyway så fick jag in en riktig fullträff med borsten rakt i pannan på honom precis när han skulle ta en tugga på mig, så jag hoppas han lugnar ner sig på den fronten, annars är det bara att fortsätta få in fullträffar antar jag. Nej nu ska jag äta lite lunch och dammsuga innan jag åker och jobbarkväll. Kram

PW

Godmorgon! Jag är trött som en liten tomte men det är bara att dra på ett leende och lite kläder och börja vandra mot stallet... Jag längtar ihjäl mig till imorgon då jag är LEDIG!!!!!! Då ska jag fasiken sova till 9.00! Imorgon ska jag upp till präststallet och rida Ullis häst. Jag red henne i lördags och det gick jättebra faktiskt:) Vi skrittade bara men jag hade ju föreställt mig en redig rodeohäst. Men (peppar.peppar) så höll hon sig på marken:) Ne som sagt, dra på sig ett leende och lite kläder dårå.

Jag blir så arg!!!

Vad är det för jävla bondsamhälle vi lever i?!?! Man kan fan inte änns få ha sin cykel ifred på busstationens cykelparkering, nej för då är det något jäkla low life som varit där och sparkat lite och haft sönder däck på några cyklar därav min råkade stå på fel plats antagligen....... ÅHHHHH era äckeljävlar!!!!!!!! Nu kan jag helt plötsligt inte t cykeln till stallet imorgon innan jobbet, fy fan alltså! Dödstraff de vore nått det i vissa lägen... Om någon undrar så är jag arg...

Nymatade hästar.

Sådär ja, nu finns det mat igen till alla hästar. Dom var väldigt hungriga vill jag lova, dom hade varit utan mat i sisådär 1 till 2 timmar, KATASTROF enligt dessa djur:) Nu ska bara människodjuret (jag) utfodras innan jag sätter mig på bussen till jobbet. Och jag har varit utan mat i hmm.... 4 timmar och det mina vänner är en verklig katastrof!:) Och idag är det vägning på VV, ja det har nog inte gått bra denhär gången heller...

Ledsen i ögat:(

Filmen från utställningen är som försvunnen:( Det va ju otroligt tråkigt tycker jag, men inte så mycket att hänga upp sig på kanske... släpp och gå vidare... Jag ska snart kasta i mig lite frukost innan jag sätter mig på cykeln och trampar iväg dom 5km till stallet. Idag ska dom små liven få ny hösilagebal i hagen, det måste ju vara bland dom sista va? Möjligtvis 1 eller 2 st till... Planeringen för Dalex nu är att han ska få ta de lite lugnt nu någon vecka och sen ska han ev introduceras för bommar på marken, Så han får lyfta lite på tassarna och fokusera. Jag måste även höra med hinstbeteskompisarna hur och när vi ska släppa dom, jag hoppas vi kan släppa dom runt 1/5. Nej nu ska jag sätta fart! Tjing!!!

Blä:(

Idag kom det snö!!!:( Jättetråkigt, iof är nästan allt borta nu igen men det är lite vitt kvar på marken. Men jag har hört något om att det ska bli +15 grader på fredag, som plåster på såren antar jag. Nu måste jag få prata om något icke hästrelaterat. JAG VILL FLYTTA!!! Jag vill inte bo i min lilla 2:a på övreplan nå mer nu:( Jag är som klar med det. Med en 3 åring, 1 hund och 2 katter blir det snabbt stökigt och smutsigt... Jag vill ha större med separat kök och vardagsrum. Och så ska det vara totalt shabby chic inrett. Det är drömmen det. Hoppas det blir så snart!

winner


liten och trött


Vi tillsammans<3


Resultatet

Idag blev en lyckad dag för oss som ni ser! Dalex kammade hem 4 rosetter, 1 plakett och ett hönät:) Mer priser än vad någon av mina hästar fått under deras livstid och Dalex är bara 10 månader:) Det var 4 st fjordhästar i rasklassen och där mötte vi Gandalf en 5 årig godkänd musblack hingst, Daquar en 3 årig icke godkänd hingst och sen Olliver en 15 årig valack. Så i rasklassen fick vi silver och fick tillräckligt med poäng för att vara med och fightas om ungponny champion titeln:) Det blev en lång väntan mellan klasserna och Dalex tog det hela med ro, men blev lite trött på slutet och stod nästan och somnade med huvudet på en soptunna:) Ja när det var dags för ungponny champion klassen så var vi 5 st som fått tillräckligt med poäng och vi lyckades knipa 3 placeringen med 39 håliga poäng:) Vi har fått så fina lovord om hur fin Dalex är:) Domaren tyckte han hade fantastiska gångarter för att vara så liten och sa "Honom ska du vara rädd om". Vi åkte hem med en mycket trött dyrgrip i släpet och trötta groomar i bilen, men nu är vi en upplevelse rikare iaf och jäklarns vad bra det blev:) Ni ska få mer bilder, men jag måste ju fortfarande ladda upp dom 1 och 1 i nya inlägg:( Så ni får nöja er med denna till att börja med. Ni ska också få ta del av protokollet, Enjoy!!! Typ: Normalt utvecklad av god rastyp, ngt omusklad för dagen. 8p Huvud,hals och bål: mkt vackert huvud, ännu något kort och brett ansatt hals, gott djup i bog och bål, ngt omusklad överlinje, välvinklat kors med god längd 7p Extremiteter: Välbenad från sidan, väl markerade ledgångar, rel korrekt. 8p Skritt: Avspänd vägvinnande 8p Trav: Lätt, naturlig med god mekanik. 8p totalt:39p Domaren sa även att den omusklade överlinjen var något som ett bra hingstbete skulle råda bot på. Han är ju faktiskt bara 10 månader klämde hon in med:)

MEN!?!

Vilket jäklarns tråkigt väder det var dårå! Grått och regn? De va ju inte de vädret jag ville ha juh:(

Spöke

Alltså helt allvarligt så blev jag skiträdd uppe i stallet ikväll!! Linus skjutsade upp mig (tack gode gud att han va me!) och det började med att han stod uppe vid bilen och kom in rusandes till mig i stallet och säger att han har sett ett spöke, först tror jag inte på honom för han retas alltid och försöker alltid skrämmas men jag ser på honom att det inte är något skoj. Jag försöker ignorera känslan som kommer smygandes.... Men jag vågade inte gå upp själv på loftet.... Sen när jag gick ut och skulle ta in stona så får jag känslan av att någon är på ridbanan men jag går vidare, men sen när jag ska hämta in Ozzy så ser jag oxå något gå längs stallväggen, alltså jag blev så äckligt rädd!!!!!!!! Och inte blev det bättre av att hunden stack i väg med svansen mellan benen och hästen travade iväg en bit och att ett lysrör i stallet börja blinka, då mina vänner blev det lite svårt att andas, Linus försökte hålla sig lugn men jag såg att han va lite rädd han med, jag var SKITRÄDD! Jag bara släckte allt och åkte fort som fan så fort alla hästar var inne och fått mat. Nu kommer jag aldrig mer våga va uppe i stallet själv när det är mörkt.

Fler timmar?

Tänk om dygnet hade mer timmar, fan va bra för mig det skulle va då:) Jag känner att det kommer bli tight med tid för mig imorgon, men jag ska väl kunna klura ut den rebusen med antar jag...

Hästliv.


fjärilar.

Åh vad jag bara vill ha denhär utställningen avklarad nu! Jag är så nervös, jag målar upp skräckbilder för mig själv, att Dalex ska bete sig illa och bita/hugga efter grimskaftet/kedjan, resa sig, flyga i luften, att jag ska tappa honom, att jag ska göra nått fel eftersom jag har noll koll på nått känns det som.. Ja listan kan göras lång......

Hårig!!!!

Dalex har liiiite mindre hår, men jag dessvärre är helt täckt i Dalexhår:/ Friserade även manen idag, blev rätt ok jag menar så ok det kan bli på en 1 årig hingst som vägrar stå still!!:) Så nu är ett moment infär utställningen avklarat, nu ska jag hoppa in i duschen och duscha av mig allt hår innan jag bänkar mig i soffan framför Desperate Housewifes. Tjing!

Bra där!

nej men hörrni, idag kändes det ju riktigt bra!!! Jag är nog rätt taggad på söndag ändå:) Han sköter sig riktigt bra och idag var traven helt, för att citera Danny AMAZING!!! Jag hann inte alls med och höll på att ramla tillochmed. Han är väl som sin mor antar jag. Annerlie berättade ju att Tycka fick dom visa med lina då "visaren" inte alls kunde hänga med i traven och var tvungen att låta henne löpa i linan, förstod ni någon av min påhittade ord:S? Dalex ser inte heller allt för ullbollig i pälsen som jag nog tyckte, utan kardan som jag köpte har skött sitt jobb så han ser rätt ok ut faktiskt! Men jag har ju hört att Gandalf kommer att befinna sig på samma utställning, så han kommer nog överglänsa oss alla:) Han är himla fin. Nej nu ska jag krypa ner i soffan och njuta av mitt goda humör lite framför det okända på tv.

Vår.

Idag har det varit en bra dag, frisörbesök, cykeltur, utetid, vila, och nu lite middagsförberedelser:) Så skönt med bra dagar ibland. Idag har jag också pratat med en saknad vän som numer bor i ett annat land. Saknar henne mycket men det blir nog en resa dit under semestern med;) Utställningen närmar sig, jag är inte jättetaggad, då lillskit är otroligt ful nu med vinterpäls som är "avskavd" lite här och där och rumpan är så mycket högre än framdelen.... Jaja det är väl bara att åka dit med ett leende på läpparna, man blir ju en erfarenhet rikare iaf:)

Promenad.

Nej nu åker jag till stallet och går en promenad med VildTor innan jag ska jobba. Hey Hey!!!

Kapson


Träns


Träns

En dålig mobilbild. Jag lät bli att spänna käkremmen så att jag eller han själv lättare skulle kunna få av sig tränset om han skulle tycka att det blev lite jobbigt så att säga:)

Rapporten.

Sådär nu sitter jag äntligen i soffan efter att ha ränt i "massa" stall:) Jag blev inte långvarig uppe i präststallet, då jag sköt upp ridningen av Ullis häst Emma ännu en dag, men på måndag SKA jag ta tjuren vid hornen! Jag drar mig lite för det för att hästen i fråga har snart inte gått på 2 veckor och kommer enligt Ullis vara pigg... Men ja det ska bli kul att komma igång att rida igen:D Det blir lättare när Dalex står i samma stall. Idag fick Dalex prova nya tränset jag beställde åt honom. Han blev väldigt fin och såg så vuxen ut;) Han fick även prova på att äta yttepyttelite musli när han hade bettet i, till en början så visste han inte riktigt hur han skulle bete sig men efter ett tag så kom han på att det minnsann inte var så konstigt att äta med dendär grejjen i munnen. Jag beställde ju även hem ett kapson som han fick ha på sig, jag tyckte nog att det mer att det såg ut ett tortyrredskap faktiskt.. Dalex tyckte att det klinkade och klonkade lite för mycket så han blev lite brydd och försökte bita tag i detdär som lät:) Det så himla roligt ut när han försökte. Jag har bilder från idag men eftersom blogg.se är som det är så kommer ni få 1 bild i taget i nya inlägg:S JAg hoppas att det löser problemet snart, jag har skickat ett mejl till dom.... Hmmm

Väntan.

Här hemma går jag, och väntar på mitt paket som jag har beställt från Hööks. Jag har beställt ett träns, ingen vidare kvalitet kan jag tänka mig, tog det billigaste ponnytränset som fanns, det är ju lixom inget jag kommer använda alldeles för flitigt, utan bara för visning och till tömkörningen. Det andra jag beställt är ett kapson, jag hoppas att det kommer idag. i helgen kommer jag vara helt solo, min dotter åker nämligen med sin mormor och morfar till våran stuga i Ånge. Dom ska pimpla och åka skoter, man är ju lite avis men någon måste ju vara hemma och hålla ställningarna.... Och jobba.. fast iof är det väldigt mysigt att jobba helg, det blir som en annan stämning och inga direkta jobbiga måsten utan mest bara att umgås med härliga människor:) Idag är planeringen att jag ska gå en sväng med Dalex, det är ju snart visning:S Sen åker jag upp till präststallet och hjälper Ullis med hennes hästar, men det får ni väl en rapport om senare:)

saknad

saknaden efter dig älskling är så stor!!!!!! Tänk om du fortfarande skulle vara här!

Måndagsbarn

Ny har jag äntligen en ny dator som är snabb!!!!! Så himla skönt tycker jag:) En liten 13 tums blev det, ville ha en ännu mindre men det fanns inte så det blev denna, men jag är så otroligt nöjd med den. Här hemma har jag en sjuk dotter:( Hon har hög feber och spydde inatt, i min säng:/ Stackars liten är helt utslagen. Hoppas hon blir bättre till fredag då ska hon nämligen på semester till Ånge med mormor och morfar. Igår var jag och Dalex ute på en 2 km lång prommis med Anki pch hennes LOttie och Sarah med sin Magica. Dalex betedde sig väldigt illa till en början, han försökte även "sätta på" Magica 1 gång när hon stannade lite för nära oss.... Jäkla kåthäst!:) Han gick före mig första delen av promenaden och reste sig ett par gånger, men jag var konsekvent och på sluttampen av prommisen så kunde han gå snett bakom mig med lite sänkt huvud. Tror att han var lite trött i huvudet då vi inte har gått så långt ännu. Ska upp ikväll och pyssla om honom lite, och fortsätta karda av pälsen på honom, men först ska jag laga spaghetti och köttfärssås till min prinsessa<3 Kram på er

Bild

DiscoDalex, i glittergrimma:)

NU är jag less!!!

Nej ju åker jag till Norrtälje och köper en ny dator!!!! JAG BRINNER AV PÅ DENHÄR! Så snart kan ni tappra läsare få fina härliga inlägg:) Man tappar lite blogglust när det tar 1h att starta upp datorn och komma in på blogg.se.... Men nu blir det ändring på det. Hej hej!

Ordningen är återställd.

Äntligen har jag internet igen!!! Min internetsticka var med om en liten olycka och gick jättetrasig:/ Och innan jag tog mig in till en 3 affär... Ja men nu är det gjort:) Och hörrni, nu står våren runt hörnet och visst blir man såhär barnsligt lycklig när solen värmer och man kan ta av sig jackan!!! Ja Dalex då... Vi gör framsteg varje dag, nu har jag introducerat bettet för honom och det går så bra, han är total cool med det vilket är himla skönt då jag tänkt visa honom i träns. Tyvärr har vi inte kunnat ge oss ut på några prommisar eftersom vägarna har varit snorhala och täckta med glansis, men nu ska det väl ordna upp sig igen? Jag har även införskaffat mig en borste som ska hjälpa mig att få bort så mycket hår som möjligt på Dalex, kan va trevligt att visa upp en häst och inte en dunboll;) Ja jag lämnar en längre uppdatering snart, är lite stressad nu men nu lever jag igen iaf;) Kram

RSS 2.0