mer bilder.


Amazing Ammolite

På bilden är lilla Amazing ca 13h gammal och hon är då bland dom ljuvligaste varelserna jag sett!!! <3

Provocerande

Idag känner jag mig sjukt arg, förbannad och jävligt less!!!! Det är många som fått ta skit av mig idag och nu ska även Linn få sig en skopa! Nej men jag blir lite less att hon tjatar om att man absolut inte får fråga nått om hennes mammas häst (frågor ang varför hästen inte kan ridas, böja halsen åt något håll mm) men hon väljer ändå att nämna hästen och visa bilder på henne vilket då såklart väcker nyfikna tankar hos dom flesta läsarna.

Sen varför man väljer att ha kvar en häst som inte kan ridas eller aktiveras över huvudtaget förutom hagvistelse kan man ju disskutera och det är ju upp till Linns mamma att bestämma hurvidare hästen ska vara kvar eller inte...Sen kan vi alla ha våra egna åsikter om att det nog inte är jättespännande för en häst att gå i hagen i 20 år utan att få lite hjärngympa, för så som jag förstod det så kan inte änns hästen trick/NH tränas:S Så som sagt så blir jag förbannad på att hon tycker att folk inte ska fråga, men vafan vill hon att vi ska göra då när hon visar upp en häst i en blogg? BAra kommentera hur snyggt hon har matchat lindor och träns?1?!?!?!?!?

Men dom som man blir mest förbannade på är dom där jävla läsarna som kommenterar " Åh det är klart att vi respekterar dig och inte frågar nått och alla som undrar nått ang detta är dumma i huvudet" Kom igen lixom! Det är sååååå genomskinnligt! A så nu är deet färdigspytt för min del...

Nästa inlägg kommer bli trevligare med söta fölbilder!

Fästingplock AB

Ojojoj vad jag har fått plocka fästingar på Dalex idag:S Jätte jätte äckliga djur dedär!

Dalex är en sån himla GOS kille!!! Han älskar att stå och snacka och pussas. Han är så lugn och fin, jag tror verkligen att han har växt i sitt huvud nu, han lyssnar, väntar och gör rätt;) Hoppas att det håller i sig nu till hösten då vi ska börja komma igång med lite "tömkörning" Men vi får nog börja om helt från början när han stallas in igen. Börja med att stå uppbunden och gå på promenader ett tag, upprepning och åter upprepning, plus att han kommer vara på ett nytt ställe och få nya kompisar så det blir till att gå varsamt fram och lyssna på Dalex. Jag är sjukt taggad på att få komma igång med han igen;)

Jag mätte Dalex idag i hagen med... Ja han är ju ca 123-125cm nu.. INte jättestor alltså:/ Hoppas att han växer på sig! Men jag gjorde ett "tattarmått" oxå och enligt det skulle han bli 150 cm, men det brrukar väl inte stämma sådär jättebra.. Jag blir glad om han blir över 145cm men 148-150cm är ju trevligt det med:)

Nej nu ska jag ta mig en kvällmacka och sedan krypa ner i sängen, imorgon rar jag till Uppsala och handlar utemöbler:) Resultat får ni förhoppningsvis se imorgon!
 

Sorry!

Jag har fattat att det inte bara är jag som har problem med blogg.se´s app... Därav den dåliga bilduppdateringen.. >Jag är nämligen dålig på att överföra bilderna från min Iphone till datorn, men nu har jag semseter så kanske att jag hinner någon dag här;)

Stackars Dalex och hans gäng som står på hingstbetet, dom har det inte så mysigt väder inte... Det har väl nästan regnat varje dag som dom har varit i hagen känns det som, Men dom slipper myggen och bromsen antar jag;)
Idag när jag var uppe i hagen så ville inte Dalex komma fram till mig, tror han är lite pissed för att jag inte haft tid att stå och gosa med han nu under midsommarhelgen.

Apropå MIdsiómmarhelgen... Blivit lite mycket alkoholdrycker och slabbmat, så idag slog jag slag i saken och tog mig ut i spåret på en ordentlig PW. Jag gick i rask takt i 3 km sen sprang jag i friskt tempo i 1 km och sen gick jag sen sista km, enligt runkeepern så brände jag ca 400 kcal på det:) Så ja nu har jag 400 mindre lixom:P

Ne nu ska jag krypa ner i min renbäddade säng, finns det något skönare?

Midsommar.

Jaha så passerade midsommar förbi på ett litet kick.. Jag jobbade från 8-16, vääääärldens segaste dag, kan jag lova... Men fick lite måste grejer gjort. Nu har jag äntligen semester:)

Efter jobbet åkte jag upp till Söderby och åt lite midsommar mat med alla där uppe, tog en tidig kväll och åkte hem runt 22.00 tiden. Kom hem, somnade och vaknade vid 00.30 och kunde inte somna om!!!! Jag låg vaken till 2.45 typ. Kollade på nått spökprogram... Och kände mig ensam:( Stackars mig...

Nu är jag vaken och har varit ute med hundarna. Jag ska snart trycka i mig lite frulle sen ska väl det bestämmas vad som ska hända, det regnar.. Inte så kul när man vill ut till Fejan ju...

Nytt!

Oj vad nytt det var här inne på blogg.se! Glatt överaskad:) Allt blev smidigare tycker jag. 
 
Oj vilke nmyskväll jag har haft här hemma ute på gårn, barnen har lekt för fullt här ute och jag och S har stått och pratat och planerat lite grill/vin kvällar:O Så härligt med så trevliga grannar!!!! 
 
Riflex har iaf varit här och kollat på vattenskadan, det verkade som om att det var någon packning som var trasig och röret var inte tätt, så nu är allt dedär fixat så nu hoppas vi att det inte händer något mer!!!!!! 
 
Jag har så mycket jag vill köpa nuförtiden, en ljus jeans jacka, utemöbler till ballen, en sadel, massa, massa kläder, inredning, skor... Ja jag kan fortsätta i all evighet!!! Men plånkan är tydligen inte lika fet som mina köpedrömmar:( Men utemöbler MÅSTE jag ha, och jacka.... och skor...;) 
 
Nen u ska jag tacka för mig, måste vara pigg och utvilad till det hårda arbetspasset imorgon som kommer spenderas på Åtellet för lite sommarlunch:) Have a nice nu folket!!!
 

Vattenskada

Hmm grannen kom upp och sa att det droppade vatten ner i hans lägenhet... MIN diskmaskin är boven i dramat:(

Fan!!!! Att saker och ting inte bara kan funka som det ska!!!!


Ute i lekparken

Idag är vi lediga Tindra och jag:) vi har redan varit ute på 5,5 km PW och är nu i lekparken, man hinner med mycket när man vaknar tidigt är Tindras filosofi, hon vakna 5:S får se hur länge vi hinner stanna här innan regnet kommer..

Sen blir det lunch och en stödvila tror jag:)


Lagom onöjd

Spenderat nästan 4 timmar ute i regnet....


Soffhäng

Åh sitter här i soffan och är helt slut efter att jag har varit värd på ett 3 årskalas;) men barnen är så söta och sköter sig så himla bra så allt gick smidigt..

Just nu sitter jag och kollar på alla kakor och allt godis som är över och inser att jag MÅSTE ta mig ut på en löprunda på minst 4 km sen tittar jag ut genom fönstret och ser hur regnet öser ner... Bara bita i det sura äpplet...


En nybliven 3 åring:)


Grattis min älskade.

Idag hurrar vi för min Tindra som fyller 3 år idag! Men hon är född sent på dygnet, närmare 22.59 den 15/6 är hon född min underbara ängel!

Jag älskar henne över allt annat<3


Emma

Jag hjälper ju till och rider Ulrikas häst Emma typ 1-2 ggr varannan vecka.

Det är en quarter/curley. Hon är westernriden, eller alltså hon har westernmundering om man säger så, man kan ju faktiskt rida relativt "vanligt" på henne oxå fast i westernsadel dårå.

Hon är rätt stoig, men passar mig rätt bra då man måste vara rätt tuff på henne när hon börjar med sina stofasoner som att gå emot skänkeln eller prova att bocka/sparka. Men när man väl kommer till arbete så är hon trevlig! Jag jobbar väl på att få igång bakbenen på henne lite mer, samt få henne mer följsam i sidorna.

Vill ni se henne?:)


Sneak peek!

Tänkte bjuda på lite bilder på "varm delen" i stallet. Vill ni se bilder på resten av stallet med? Detta är alltså prästgårdsstallet som jag och Dalex kommer att flytta till den 1/9:)


Nu är jag igång!

Nu har jag äntligen kommit igång med joggningen igen! Joggade runt 5:an, inte på en supertid kanske (tog inte tid) men nu är det gjort!!! Nu kan det bara gå åt rätt håll;) Tänkte prova 7:an om ett tag, då drar jag nog med mig min bror, han kan puscha mig igenom den.
Men hörrni, som sagt så va jag på Johannesberg idag och kollade när mikaela körde Allman och Dockan. Alltså jag är ju helt grön i körvärlden, men nog fan blev jag mäkta impad när jag fattade att varje ekipage höll på i typ 1h om jag fattade det rätt! Och hur dom snirklade sig igenom alla hinder var ju helt otroligt!!!
Alltså snacka om att man måste ha diciplinerade och vältränade hästar när man ska köra maraton!!! En stor eloge till alla kuskar!!! Synd att jag bangade att åka upp på lördagen, hade gärna velat sett dressyren och precisionen men regnet fick mig på andra tankar. Hoppas jag får chansen att se en körtävling igen!
Dalex har det bra i hagen, han är rund och go om sin lilla mage, men jag tycker att han är så liten:/ Undra jag om han blir en C-ponny ev..... Hmm isf hoppas jag på att han har bra bakben och fina steg. Dalex och Pannis håller ihop och stackars Wariff är lite utanför. Men min teori är att Pannis har sökt sig till den "starke" i gruppen då han precis blivit skiljd från sin mamma och han har aldrig gått med några andra hästar än sin mamma och Wariff verkar vara en mer tillbakadragen och försiktig häst medans Dalle är mer framåt och ledartypen. Men jag hoppas att Wariff vågar ta för sig lite mer snart, han ser hemskt ledsen och ensam ut där han står:(

Träningsupplägg

Träning vecka 24

Måndag: Springa 3 km och Ridning i minst 1 h

Tisdag: Springa 5 km

Onsdag: 3 km och 20 min yogaövningar

Torsdag: Gå/springa 1 mil och rida minst 1 h

Fredag: vila

Lördag: springa 5 km

Söndag: 20 min yogaövningar

Sen blir det den vanliga vardagsmotionen på jobbet dvs gå/cykla Norrtälje runt typich;)

Knappt 2 veckor kvar till midsommar! NU ska jag fan köra järnet!!!!


Feel good

Jag kommer att få riktig Feel good känsla efter att jag sprungit 5:an ikväll!

Just nu känner jag mig extremt fet!!!! Jag hatar känsla, man känner sig fet, oduglig, rastlös, lat, värdo ja ni förstår... Men som sagt kl 19.00 drar jag till spåret och trotsar björnen.

Annars under dagen har jag varit på Johannesberg och kollat in marathonkörningen! Det va roligt men det är nog ännu roligare att grooma där bakpå;) någon som söker en groom så finns jag här:P

Nej nu ska jag plocka lite här hemma innan reprisen av greys börjar:)


Lördag!

Jag skulle egentligen befunnit mig på Johannesberg idag och kollat in Allman och Mikaela meeeeen vi bor tydligen i ett land som har en regnperiod nu:/ Men imorgon ska jag dit och kolla in maratonkörningen:) Det blir häftigt!!!

Idag ska jag istället åka hem till en fin vän och fika och sen drar jag mig till Täby C för att fixa lite grejer till Tindras kalas sen från Täby C till Väsby för att fira Robin som fyllt år, sen landar jag i soffan hemma på Landstormsvägen:)

Ska även försöka klämma in ett besök hos Dalleman mellan Väsby och Landstormsvägen;) Men nu håller vi alla tummar för mikaela, Alle och Dockan:) hoppas ni inte blir allt för blöta:(


Körtävlingar

Så himla kul min lediga helg blev helt plötsligt:) Mikaela www.teammr.blogg.se ska nämligen komma hit till mina trakter och tävla sina fina hästar! Så jag tänkte dra dit och kolla in det faktiskt! Har ju aldrig satt min fot på en körtävling förut så det ska bli himla skoj! Vet dock inte ännu om jag åker dit på lördag eller söndag eller om jag kommer vara där båda dagarna:)

Idag är det sista studentfirandet för i år, så kvällen ska spenderas i Gottröra hemma hos syrran, trevligt tycker ju jag, för det betyder god mat och fika;)


Tårtutvärdering..

Ja, hur tror ni att det gick?!?! Ja såklart så åt jag inte 1 bit... Utan 2 bitar!!!!! À men de e ju sinnes vad man saknar karaktär!!!!!

Och imorgon blir det inte bättre heller:/ då tar syrran studenten... Jag ska försöka hålla mig ifrån... Men vågen visar - iaf.. Ska försöka gå ner 1 kg till här i veckan! Hoppas jag lyckas! Då väger jag mindre än när jag skrev in mig hos BM när jag väntade Tindra:D


Till salu!

Dalex helbror Björkhems Åbelix är till salu, han står i Finland.

Jag kan bara hoppas att Dalex blir lika snygg när han blir stuuur;)


Imorgon

Tar mina bröder studenten! Kan ni fatta?!?! Det är sinnes!! Vart tog åren vägen?

Jag har gjort tårtor hela kvällen nu, men jag ska banne mig inte äta 1 enda bit imorgon! Återkommer med rapport om hur det gick senare...

Nej nu ska jag sova, kl är 23.30 nu och min kl ringer 6.00 imorgon bitti:S GODNATT


Regnet det bara öser ner!

Idag bär jag var och tittade till hästarna i hagen så stod som mitt på öppna fältet i hagen i ösregn!!! Varför gå in i täta skogsdelen lixom?

Wariff var iaf inte nöjd utan stod och huttrade med rumpan vänd mot regnet ( han är ju en sådär vanlig brun häst you know;)) medans Dalex stod med öronen spetsade framåt och huvudet mot regnet och åt nöjd av gräset:)


Lilla hjärtat.

Saknaden efter min bästa vän är enorm, varje dag!! Blir det någonsin lättare?!?! Älskade <3


RUMPA!


Svensk sommar

Alltså lyllos er som har sol hemma hos er! Här är det ösregn, blåst och 4 grader varmt... Ett typiskt svenskt sommar väder alltså.

Det har regnat hela helgen och det är kanontråkigt då det är coustom bikeshow här i Norrtälje, Jag tycker synd om alla som kommit långväga för att ställa ut sin motorcykel. Hoppas det spricker upp till ikväll så man iaf kan gå ner till Twin club ikväll och kolla in festen!

Jag har precis varit uppe på betet och kollat till Dalex. Han är hel med undantag för nått litet litet sår under ögat men han va frusen och blöt stackarn! Det är en hård väg man måste vandra för att bli en stor och stark man;) Men jag tog ut han ur hagen och gav han lite kraft och kollade efter fästingar, dom äckliga krypen.. Men sen när han ätit klart och jag skulle ta in han i hagen igen så vill inte Dalex alls gå in igen utan backade i protest och tyckte jag va från vettet som skulle lämna honom där igen!!!!

Dalex är ju rätt så ranglåg och Dyrre och Wariff har ju gått tillsammans några månader innan så Dalle är nog lite av en hackkyckling just nu men det blir nig bättre så småningom dessutom kommer ju nya kompisen Pannis imorgon:)

När jag väl fått in Dalex i hagen så följde han efter oss längs staketet och kollade sorgset på oss när vi hoppa in i bilen, lilla tussen då<3 Ja men som sagt, livet är hårt ibland lilla Dalex men snart kommer solen skina över er i hagen;)


Hingstbete

Nu går han där på hingstbete! Så himla skönt det känns!! Han kommer ha skitkul där!! Just nu går han med 1 åring och 1 äldre valack men på söndag kommer det 1 åring till.

Hopsläppet gick jättebra, wariff (tror jag den heter) och Dalex började leka på en gång och nu hoppas jag han är hel hela sommaren oxå;) Nattis tog massa bilder men dom kommer någon gång nästa vecka när hon redigerat alla bilder , de blev ju runt 400-500 st;)


RSS 2.0