igår och idag.

Igår fick Dalex bara var ai hagen och ha det bra, dom röjer runt som 17 och springer och busar som galningar och Dalex börjar att moppsa upp sig ordentligt nu mot hagkompisarna;) Idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, antagligen gå en liten sväng och träna på att ställa upp och stå still, vilket kommer vara en stor utmaning. Anmälningsblanketten till utställningen är ifylld och jag ska bara dra en kopia på härstammningsdalen i passet så ska den skickas:) Spännande!!!!!! Det är läskigt att göra något man aldrig gjort förut, man är så rädd att se dum ut...

Plötsligt händer det!

Ja nu har det hänt, min bebis har blivit ett äckligt litet monster!!!!! Åh vad jag blev ställd, som från ingenstans! NOg för att jag har sett att han har brjat kaxa upp sig mot storOzzy i hagen men inte trodde jag väl han skulle bråka med mig!?! Jag som ska var ahans allt;) Ne men serious.. Idag när vi gick runt på ridbanan och tränade vårat vanliga halt, gå, backa vänd, följ efter mig mm så blev han så himla bråkig och krumbukta runt, och jag sa ifrån och började om men han blev bara värre och värre och reste sig emot mig, så jag fick säga ifrån riktigt ordentligt. Vi gjorde något mer start och stopp men sen gick jag in med monstret och då skulle han helt plötsigt gå före mig och dra iväg med mig... Åh kände jag då... Smekmånaden är över.... Jag känner att jag vill ha lite stöd och hjälp i att ta fighterna på det mest effektiva, smidigaste sättet så jag hörde av mig till en bekant som är bra på såntså nu hoppas jag att hon kan komma snart och ge mig lite tips och knåp, fr i ärlighetens namn så blev jag helt ställd, förvirrad och visste inte riktigt hur jag skulle hantera situationen och kände att allt blev lite rörigt och att jag inte riktigt "vann" ver honom i situationen och så kan vi ju inte ha det! Konstigt nog så beter ha nsig bara så på ridbanan, och inte ute på vägarna, hmm.. Han har kanske mer självförytroende när vi är nära stallet och på "hemmaplan" men är kanske inte lika kaxig när vi går från stallet ut i stora vida världen Sen vill jag passa på att tacka Therese för dom värdefulla tipsen ang utställningen och för henne går det ju bra så jag tror jag kör på hennes koncept;)

Debut

Nu mina kära vänner så är det dags för debut!!! Jag ska nämligen anmäla Dalex till en utställning som roslagens ponnyavels förening anordnar på vigelsjö ridklubbs anläggning. Dom fyller 10 år och ska ha jubileumsutställning. Snacka om att jag känner mig som jordens nolla i detta sammanhang, jag vet INGENTING om utställningar och allt vad det hör till... JAg har aldrig änns kollat på en utställning så är det någonn som vet något matnyttigt ang detta ämne så snälla tell me!!! Idag har jag och Dalex övat på att stå still och springa, det gick faktiskt riktigt bra, dock är jag INTE byggd för att springa men jag får kämpa på! "Dalle" har en jäkla trav som jag gärna vill visa den bästa sidan av. Att stå still gick väl sisådär, allt annat är jättekul typ som att gnaga/hugga på grimskaftet, en gång lackade han ur på mig och reste sig mot mig men då blev mamma arg och Dalex såg så ångerfull ut och skötte sig fint sen:) Han är otroligt duktig på att backa på kommando, alltid något;) Åh jag är sjukt taggad inför denna debut som kommer att äga rum den 18 mars, kom och hejja på oss vetja!!! (HUr i fridens namn ska man få en sånhär smutsig ullboll att se utställningsrepresentabel ut?)

Dead by April

Ja nu drar det igång första lördagen av 6 st.. Jag är ingen direkt melodifantast men vad fasen gör man när man sitter själv hemma en lördag? Jag är iof jäääävligt spänd på att få höra dead by Aprils låt, det är dags för lite hårdare killar att ta plats nu tycker jag;) Ikväll var det kallt vill jag lova! Det är inte jätemysigt att mocka och fylla vatten (hacka ishinkar) när det är -24 grader:S Men det går fort iaf, man springer runt som en galning för att hålla värmen! Hästarna körde på den taktiken idag dom med, Dom for som raketer i hagen när jag skulle ta in dom, både rakt framåt och rakt upp i luften! Efter några ptroo, lugn och ryt så stannade dom upp en sekund så jag han sätta på grimman iaf:) Vi har ju då tydligen får vildsvin i våra hagar, dom har ju hållt till runt oss i skogen men nu alltså kommit ända fram till stallet:S Det är väldigt obehagligt måste jag säga, speciellt när det är dyngmörkt och man inte ser något men man hör, man hör att dom jävlarna är där ute i hagen, och hästarna far runt och frustar..... Lilleman är så duktig och är snäll och gullig:) Men jag har tänkt ta lite hjälp av en kvinna som är bra på att lära ut olika ledarskapsövningar och hantering från marken. Man vill ju att allt ska bli rätt från början så att det går smidigt;) Nej nu ska jag väl glo på "Mello" då... Ha det bra i kylan hörrni!

YES!!!!!

Gissa om jag är glad just nu!!!!!!!!!!!!!! Så himla skönt!!!:) Förövrigt fick Dalex spruta idag, det va lite äckligt och läskigt men han var upprörd i ca 2 sek sen så var det något annat som helt plötsligt blev väldigt intressant;)

RSS 2.0