Kaos?

Hmm ja detta bådar inte gott inför framtiden.... Men men bara att se vad som händer och  hoppas det löser sig på bästa sätt....
 
 
Dalex har haft 2 lugna dagar nu då jag har jobbat, men imorgon blir det tömkörning på schemat igen på volten antar jag om jag inte lyckas få med mig någon som sällskap ut på vägarna som kan hjälpa mig att hålla Dalex på "rätt spår" då han är lite vinglig ännu och kan missförstå signaler och vända sig helt om och sittra på mig rätt som det är när jag tömkör:)
 
HAr även skickat in ett foto på Dalex i en fototävling, vi får se om han kommer med;) håll koll på www.gennes.se

Framsteg

Tömkörningen gick hur bra som helst i dag! Det är bara stoppknappen som inte riktigt sitter 100% än men han har en jäkla bjudning och tycker det är jättekul!!


Gästspel!

Idag ska jag hem till Emily och gästspela!!!! Ska rida hennes fjord Julius, spännande:)


Valack

Japp nu förtiden har jag en valack. Op hade gått bra och jag hämtade hem en väldigt pigg Dalex som tyckte han skulle stanna kvar där på kliniken med sin nyfunna "flock" han skulle nämligen inte gå på transporten! Men efter lite övertalning så va det inga problem.

Igår longerade jag Dalex för första gången med, och trott eller ej men alla röstkommandon har etsat sig fast i Dalles lilla huvud och han förstod direkt vad han skulle göra!! Han är så otroligt lättlärd! Han var riktigt snygg när han krökte på nacken och trampa på:)

Ne om man skulle ta tag i röran som kallas hem innan jag åker upp till stallet kanske...


Dalex, underbara Dalex!

Alltså han är väl fantastisk denhär hästen!!! Här kommer jag till stallet 6.30 på morgonen och sliter upp boxdörren, borstar av honom lite halvhjärtat och stressad, ingen mat får han utan på med grimma och ut i kylan på gårdsplanen där transporten väntar.

Han följer mig in i transporten utan minsta lilla tvekan, vi stänger och han står blickstilla hela tiden. Jag går ut sätter mig i bilen och kör ca 4 mil och han står still hela transportfärden.

Han står lugnt och väntar hela tiden medans luckan och bommen öppnas och backar lugnt när jag ber honom. Kommer ut på gårdsplanen på mälarkliniken och bara accepterar att han är på ett nytt ställe, trampar självsäkert och nyfiket in i stallet och in i tillfälliga boxen och kör ner mulen o spånet på en gång.

Han är en gudagåva att åka iväg med denhär hästen!!

Nu är han iaf hos veterinären och blir kastrerad. Ska ringa om 1h och höra om han är klar och mår bra och förhoppningsvis får jag hämta hem han i EM/kväll! Mitt hjärta<3


Mamatid!

Idag blir det inte många knop gjorda för Dalex, idag är det mammatid;) jag har ägnat dagen åt städ, tvätt så nu på kvällen tänkte jag "belöna" mig med ett 60 min medel spinningpass nere på Friskis. Jag åker alltså bara upp till stallet en snabbis idag för att mocka, fixa mat och ta in honom från hagen.

Nästa vecka blir det nog inte jättemycket gjort heller iaf inte i början av veckan eftersom han ska kastreras på måndag, han måste ju få läka;)

Men sen tänkte jag köra igång lite mer intensivt med tömkörningen under en period, sen blir det lite paus och sen kanske han ev är mogen för att få känna lite på skaklar.. Men det tror jag kommer gå smärtfritt! (Undra om jag kommer få äta upp dedär)


uppdrag tålamod

Att klippa ner manen helt på en trotsig unge är ett stort tålamodstest! Speciellt när häsen i fråa gör allt i sin makt för att reta upp sin mama... Underbara häst, som nu mer ser ut som en åsna<3
 
FÖRE
 
 
EFTER
 

2/1-13

Hej alla! Tydligen har jag återuppstått från de döda;) Tappade totalt bort lusten att blogga men ska väl försöka komma igång igen nu lite smått:) 
 
Herregud kan ju inte summera allt sm hänt sen sist jag blogga, men jag kan ju iaf berätta att ett beslut om att Dalex ska kastreras är taget....:/ Det är blandade känslor kan jag säga.. När jag skaffade Dalex så såg planen lite annorlunda ut, jag hade planer på ett eget hus med stall med ca 2-4 boxar Där Dalex och någon/några mer valacker skulle stå ev någon inackordering meeeeeeen som vi alla vet så blir inte alltid livet som man tänkt sig... Det blev iaf inget eget stall utan jag står ju kvar i prästgårdsstallet på obestämd tid. Och eftersom det är 4 killar (Dalex, Dinant, Jack och Irco Ming) i stallet och resten ston alltså ca 13 st eller något sådant och olika folk som hanterar Dalex dagligen ( ut/insläpp) så känns det väl bäst om han blir valack för att han ska må så bra som han bara kan.. 
 
Just nu mår han nog mindre bra vill jag säga:( Dalex står tyvärr själv i en hagen nu utan någon kompis att busa med, anledningen till det vet jag inte riktigt.. Eller ja han bet söder täcket på förra hagkompisen så som ville inte ha hononm i samma hage, men nu låter det som om dom kan tänka sig att släppa över sin häst igen när Dalex bli kastrerad.. Jättebra tycker jag men jag tror nte han kommer sluta busa/bita på täcken för att han är valack, men som sagt bara han får en hagkompis så blir jag nöjd!!!!!! 
 
Som ni kan förestella er så är Dalex ganska odräglig nu iom att han står själv i en hage och inte har någon att unghästbusa med, plus att han har inte gjort jättemkt sen all snö och is kom. Dom flesta i stallet har fått en väldigt negativ syn på Dalex pga att han reser sig och krånglar när man leder till och från hagen. 
 
Jag kan förstå att man blir osäker och rädd när han börjar hålla på, mna är inte så kaxig när det flyger hovar i luften och Dalex har ett stenhårt psyke och när då ledaren blir osäker eller rädd så tar han över direkt! Dalex tycker nämligen själv att han är det som är störst bäst och vackrast i alla lägen! Det gäller att man är ännu större och vackrare och bättre än Dalex när man hanterar honom, då ger han sig rätt fort. Sen får man ju inte glömma att han bara är 1 år och 8 månader och att han testar sina gränser gång på gång. Det gäller ju att man som ledare berättar och visar honom vart gränsen är nådd. 
 
Klart jag som ägare till Dalex blir så less när man varje dag får höra av folk att min häst inte har någon som helst respekt för människor, han är ett monster och att folk vägrar leda honom utan det får jag åka upp och göra själv, fast jag etalar rätt saftig stallhyra för att få den servicen. Sen tycker jag det är helt ok att folkk gärna vill att jag går med dom ett par gånger när dom leder Dalex för att dom vill ha tips och råd hur man ska göra men att folk vägrar för att han är ett "monster" som inte har respekt för människor då lackar jag ur! OM man tror att Dalex ska förväntas gå lika lungt och sansat som en 20 åring (som förövrigt kan bete sig illa dom med) så har man nog missat var unghäst handlar om... Dom har sina perioder under en uppväxt precis som barn och man måste hela tiden påminna om gränserna, men tillslut kommer gränserna att stadga sig även hos Dalex. Han vet vad som förväntas av honom närm an leder honom för det har vi jobbat med sen han var 6 månader men som sagt så testas det heeeeela tiden! Och får an någon person ur balans i dennes ledarskap och han lyckas "ta över" så är det klart han försöker med nästa igen.. Det är väl det som är negativt att stå i ett stort kollektivstall med en unghäst eller överhuvudtaget men just nu har jag inget val, det är gångavstånd från mitt hem till stallet ( har ej bil nu).
 
Jaja det som spelar någon roll är iaf att JAG älskar min häst och älskar hans personlighet och hyss och bus och glimt i ögat! Dalex har en stor respekt för mig och jag respekterar honom som individ fast inom gränserna;) Just nu håller vi på med att befästa tömkörningens alla regler, vilket går bra. Dalex accepterar mycket och lär sig så otroligt fort (på gott och ont). 
 
Ja nu vt jag inte hur rörigt dehär inlägget blev men kände att jag behövde få spy ur mig lite och kanske få lite medhåll, känner att jag är lite i underläge i stallet nu förrtiden faktiskt;) 
 
 
En mycket ung Dalex, hur kan man kalla en sånhär sötnos för monster va;)

RSS 2.0