10 grader varmt och storm.

Så är vädret den 27 december 2011... Dalex fick sig iaf en omgång med saxen i manen. Lillskit tyckte inte att det va roligt att stå still så länge på gången och med jordens kanske sämsta sax så gav jag upp innan jag hann bli helt färdig, får ta resten en annan dag:) jag har redan börjat oroat mig inför nyår..... Hur kommer Dalex att reagera? Det smälls ganska bra runt om stallet, men men det är sånt dom ska lära sig att stå ut med antar jag:) Det känns ju skönt att han är inne i stallet ia, det är väl mer jobbigt för dom hästarna som står ute på lösdriften... Men det brukar ju gå bra. Igår när jag kom och skulle ta in hästarna på kvällen så tyckte Lottie (den störta hästen jag någonsin sett) att jag var alldeldes för seg så hon tog saken i egna hovar och kröp under (!?!?!) grinden till deras hage vilket resulterade i en lös häst och en trasig grind:S Ibland undrar man varför man orkar hålla på.... Så det va bara att försöka fånga in hästen och sedan laga grinden mitt i bäcksvarta mörkret:S

GOD JUL! Och god fortsättning:)

Ja nu har väl julen passerat och den har varit lika rolig och trevlig som förra:) Äntligen kom det nya skor på mina fötter! Och inte bara 1 par utan 2 par!!!!! Har även hunnit fynda lite mellandagsreaplagg som en tröja, ett linne och ett par leggings och strumpor! VI va i täby centrum idag och kollade runt och jag kan ju inte låta bli att gå in på djuraffären och jag kan ju inte annat än att längta tills Tindra är stor nog för lite marsvin;) Dom är ju fantastiskt söta:) Dalex är numer stora killen och tycker att det är helt ok att vara själv i stallet, han trivs som fisken i vattnet på gården, vi gör inte så mycket, utan vi mest borstar, gosar och går runt lite på gården men vi trivs kanon med varann och jag LÄÄÄÄÄÄÄÄNGTAR till i höst när han har växt på sig lite yttligare:) Ja det går fortfarande inte att lägga in bilder:/ JAg blir tokig!!!!

Dan före dopparedan!!!

Säger man dopparedan förresten?!?!:/ Anyway!! Idag är det sista julförberedelserna som ska göras! Granen dka kläs, julklappar ska slås in, bingolotto ska spelas och jag ska vinna en volvo C30 hade jag tänkt..

Mycket att stå i som sagt!! Jag hade utsläppet i stallet imorse och Dalex va såååå trött när jag tände i stallet 6.30;) han är väl en sömntuta dendär;) imorse fick han sig en stöt av grinden med. Han vägrade röra sig från grindhålet och gå till maten så jag fick helt enkelt stänga grinden trots att liten gul stod i vägen vilket såklart resulterade i en stöt på rumpen men inte bekom det Dalex nå vidare, han hoppade till och lunkade sakta ner till maten... Han är cool dendär killen;)


Saknar!

Oj vad jag saknar ridningen:/ jag har inte ridit på ca 3 månader om man bortser från dom 2 gångerna jag red Krezip såklart!:)

Jag skulle vilja börja träna dressyr ca 1 gång i veckan iaf problemet är väl bara tiden igentligen... Det är långt till ridanläggningen jag vill rida på och ja nu när jag är billös och gått upp till 100% på jobbet så blir det svårt.... Men jag ska försöka få till någon tid..


Saknar!

Oj vad jag saknar ridningen:/ jag har inte ridit på ca 3 månader om man bortser från dom 2 gångerna jag red Krezip såklart!:)

Jag skulle vilja börja träna dressyr ca 1 gång i veckan iaf problemet är väl bara tiden igentligen... Det är långt till ridanläggningen jag vill rida på och ja nu när jag är billös och gått upp till 100% på jobbet så blir det svårt.... Men jag ska försöka få till någon tid..


Ja ser det snöa!!

Nu äntligen är det snö här!!!! Tindra och jag har varit ute och åkt pulka tilloch med:) dock är det blötsnö så det gick trögt för pulkan men vi skrattade ändå:) nu kan de väl få ligga kvar till jul? Mys!!<3

Nu har jag fått tag på en redig sax ( får jag hoppas) och då ska Dalex få sig en omgång med saxen! Manen är hemskt lång, den har tillochmed nästan börjat lägga sig ner nu när det har regnat 24/7


Regn,regn och åter regn!!

Men hörrni, seriöst... Hyr många dagar är det kvar till jul? 6? Och det är plusgrader och ösregn?!?! Dalex ser ut som en billig ryamatta i pälsen när han kommer in från hagen:/

Jag börjar planera lite smått vad jag ska hitta på och ge lille Dalex på juldagsmorgonen.. Kanske en liten härlig morot och äpplesallad? Funderar även på att köpa en ny grimma, men det känns lite onödigt då han kommer växa ur den, fast vad vet jag?:) Om det finns någon superfin köper jag nog den;)

Va ska ni ge era kära hästar/djur i julklapp?


Knasigt!

Blogg.se vägrar lägga upp mina bilder på lilleman så jag kan tyvärr inte visa er dom just nu:( Men den som väntar på nått gott;) idag blev det inte något gjort för Dalex, han fick en bara gå i hagen och skrota dag, men det gör absolut inget, man kan inte göra något varje dag med honom, han är ju så liten och måste hinna smälta allt och bar afå hänga med hästflocken. Igår var det planeringsdag/julfest med jobbet, det var en mysig dag med julbord som avslutning:) Det är ju lite kämpigt som viktväktare att gå på julbord då nästan allt på ett julbord innehåller många points och man plockar ju inte lite på ett julbord precis,.... Och inte gör det saken bättre att jag ska på ett nytt julbord ikväll:S Men men jag har ju gått 1 mil nu på morgonen, ochj jag får gå mycket mer nu under veckan så kanske jag står stilla i vikt iaf, det är ju bättre än att gå upp iaf... Ne nu ska jag städa undan lite här hemma innan det bär av!! Kram

Busdag.

Idag var vädret äntligen på min sida! Jag åkte upp till stallet med kameran i högsta hugg för att ta lite bilder på guldgossen. Det va en busig liten fjord som kom och mötte mig i hagen, jag såg på hela honom att han höll på att hoppa ur skinnet när han försökte gå någorlunda brevid mig ut ur hagen:) Ja sen var cirkusen igång! Rocco (min hund) hittade en boll och då var det kört, den SKULLE Dalex ha! Lilla Dalle for runt på gårdsplanen som ett jihu! Det var tur att grimskaftet var långt:) Jag bestämde mig ganska fort för att låta han springa/leka av sig några minuter på ridbanan innan jag borstade honom. Han och Rocco for runt lite efter bollen ett tag sen så var det bra tyckte Dalex men han var fortfarande uppe i varv när vi gick tillbaka till gårdsplanen så jag tog in honom i stallet och borstade honom, då var han lugn och fin:) JAg har inte bliderna på denhär datorn så ni får dom imorgon, men med sugig kamera så blev inte bilderna kanonbra:/

Blötdjur

Igår va det ett jäkla väder här i roslagen! Piskande regn och stormvindar!!

Jag åkte raka vägen upp till stallet efter jobbet och tog in Dalex som såg ut som ett riktigt blötdjur. Men ni ska inte tro att regnet trängt igenom in till bara kroppen på honom, nej superpälsen skyddar bra;) men dom fick komma in ett par timmar tidigare då dom inte uppskattade vädret någe vidare.

Nu har Dalex börjar äta upp mineralerna i fodret med!!!:) jag böt märke från kraft till granngårdens (som är billigare) och då äter han. Man uppskattar ju att hästen gärna äter av dom billigare sortens foder än de mest dyra märkena;)


Punkt.

Idag är det ingen bra dag....


Idag.

Idag blir det operation fixa manen på Dalexmannen. Och försöka få ordning på burret till päls!! Jag längtar såååå mycket till i vår då den släpper, eller de e väl dumt och längta till förndet kommer vara mycket päls som släpper från Dalex och sätta sig på mig:S...

Men det ska bli så kul att se hur han ser ut i kroppen efter hingstbetet i sommar:)


Vänskap

<3


Helgen.

Idag är det 2:a advent. Denna helg har bestått av jobb och lite glöggfika. Det har varit en hästfri helg då jag i princip har bott på jobbet känns det som. Men som tur var så har en stallkamrat hjälpt mig med mockning och tillsyn av Dalex.

Ikväll när jag kommer hem så kommer min älskade Tindra ligga i sin säng, åh det blir så varmt i mammahjärtat av denna underbara unge!! Så på måndag när jag är ledig har jag lovat henne att vi ska åka till stallet så hon får rida på Duli och på kvällen ska vi göra ett pepparkakshus:) Mys Mys!!

Nej nu ska jag återgå till mitt! Ha en trevlig 2:a advent alla!!!


Svart, svart, svart..

Nu tycker jag nog att det får komma lite snö... Det är så himla mörkt utan snö, och ska vi ändå ha vinter i detta land så kan vi ju få snö!

Dalex gillar sim musli nu, väldigt mycket! Något han inte gillar är mineralerna:/ om det ligger mineraler i kvällskraften så ratar han hela måltiden. Så jag skulle behöva typ flytande mineraler.. Finns det? Jo de finns det va? Eller? Någon som vet?!?

Dalex är så himla smutsig jämt och varje dag, mem det finns inte en borste som biter på denna ullbollspäls!!! Jag använder mig av piggborste och rotviska men inte blir det bättre för det, men ja det är ju varken vatten eller vind som tränger sig igenom iaf:)


RSS 2.0