Hästloppis

Den 7/10 är det hästloppis i Råby då hade jag tänkt sälja lite grejer som jag inte kommer få användning för på många år! Lika bra att någon annan får användning för dom nu istället och jag säger ju aldrig nej till lite pengar;) 
 
Denna lediga fredag är fullspäckad av aktiviteter! dagen började redan kl 7.00 då vi åkte med Porschen till Albano för ett återbesök. 
 
Nu är vi hemma igen ett litet tag innan vi ska ner på byn och inhandla lite saker innan vi åker till Emma och firar Lova och Lovas nya lillasyster:) 
 
Sen ska jag upp till stallet och möta upp Carro och hennes son Pontus så ska vi hänga där ett tag 
 
Sen blir det hem och samla ihop lite täcken som en tjej ska komma och kolla på imorgon och ev köpa.. Sen blir det något slags fredagsmys antar jag:P 
 
Jaha jag ska väl skriva om Albanobesöket med min katt Porschen, ni som känner Porschen vet ju att han har varit på ett antal veterinärbesök under sina 5 år.... 
 
Porschen råkade ut för en olycka för ca 2,5 år sedan vilket resulterade i att han fick operera bort sin höftkula, vissa katter klarar av att leva ett helt normalt liv utan höftkula forever utan problem och ja jag trodde ju att Porschen var en utav dom eftersom det hade gått 2,5 år... meeeeen Icke!! Nej nej han började halta här för någon månad sedan så då blev det en tripp till Albano igen där dom tog nya röntgenplåtar som såg bra ut och sen fick han äta metacam i 10 dagar i lägre dos än sist då han blev dålig i magen av det när han åt det första gången innan operationen och så ville dom att han skulle gå ner ca 2 kg i vikt. Han klarade 8 dagar med metacamen sen blev han dålig i magen och vikten gick det väl sådär med... Han hade gått upp 1 kg... Inte för att jag övergöder honom utan för att han tigger hos alla grannar och tränger sig in och äter deras katters mat!! 
 
Men nu iaf på dethär återbesöket så fick jag prata med veterinären som opererade Porschen och han sa då att Porschen är en av dom som inte klarade av att leva utan höftkula tydligen. Så då finns det 2 alternativ. 
 
1. man kan göra en ny operation då man sätter in en "höftled" problemet är bara att det är en väldigt ovanlig operation och har gjorts på ca 4 katter i Sverige och den görs i Göteborg... Hmm..
 
2. Han får morfinpraparat i 1 månads tid och så får vi se hur han är efter det... 
 
Jag tog alternati 2 till att börja med... 
 
Så nu blir det hårdbantnig för PorscheLuring!! 
 

Gammalt blir nytt

Jag har en dunväst som jag använder i stallet, det är en väst av märket everest som jag haft ett bra tag!

Jag har länge tänkt att jag ska slänga den och köpa en ny då jag tyckt att västen jag har är dassig, sliten och skruttig men så fick jag för mig att jag ville brodera in Dalex namn på ryggen på västen så sagt och gjort!

Jag började med att tvätta och tumla västen och redan där blev den ju fräschare... Hmm va väl ett antal års smuts på den kanske, hehe....:S

Sen gick jag till atalje brodera mera och lämnade in den och nu 1 vecka senare fick jag tillbaka min gamla väst i nytt skick!! Och det bästa av allt, det kostade bara 200:-. Så nu kommer jag glida runt i stallet med mina "nya" väst!


Hyllning

Jag måste bara få hylla ridskolan som Tindra går på, nämligen Syninge Ridskola.

Marika är otroligt bra med barnen och sina hästar! Hon har vääääldigt många hästar, vet inte exakt men kanske ett 40-tal? Mest shettisar och welshar men även andra raser (2 st fjordingar tex;)) och alla ponnyer är så himla fina och harmoniska, alla ponnyer bär glatt fram barnen genom skogen och även på ridbanan och dom verkar vara otroligt välridna och många av hästarna tävlas och har tävlats med fina resultat! 2 st shettisar från Marikas ridskola ska tex vara med i Globen:)

Och barnen får göra allt själva ( med lite hjälp som typ sadla) och ponnyerna står så snällt och är så tålmodiga med barnen som försöker lära sig lyfta hovar mm;) Barnen får även leda ut sina hästar dom haft på lektionen till hagen sen efteråt och det är häftigt att se hur min 3åriga dotter med självförtroende går med hästen snett bakom sig och går med bestämda steg till hagen det är oslagbart!!!<3 Och Tindra älskar att vara där!!!

Hästarna har jättefina hagar med jättefin ligghall och det är så härligt att se en sån stor harmonisk flock gå och beta tillsammans, det är livskvalité mina vänner!

Bjuder på lite bilder på shettisarna Daisy
Monia
Piasava (Sava)


New love

Tindra hittade sina nya favvoponny idag, Daisy!


Ja de va döööligt!

Här har det varit tyst i veckan.. Det är inte så mycket som händer nu, Dalex står fortfarande ute dygnet runt men ska få flytta in i boxen under nätterna till nästa helg.

Vi ligger lite på latsidan nu, dels för att han helt enkelt kan få gå och suga i sig allt det nya ett tag till och dels för att jag har varit jättesjuk här i dagarna och inte blir det bättre av att man inte kan få vila då man måste kravla sig upp till jobbet ändå..:/ Men lite enklare promenader har vi hunnit med. Vi har även provat tömkörningsgjorden, den kunde han inte bry sig mindre om iof kunde jag inte spänna den då den va lite för stor:)

Som sagt inga stora grejer har hänt, men snart drar det igång igen:)


Vetlanda

Nu är jag hemma igen efter min första Vetlandahelg! Och vilken fantastisk helg sen då!!

Oj vilka fantastiska fjordhästar som visades! Björkhems Arn är en helt fantastisk liten fjord, vilket temperament! Och Björkhems Brusa med sin fina gång! (fick en 9:a på sin trav) haha jag är inte alls partisk i mina val av favvosar;)

Det var kul att få se Brusa då hon är helsyster till min Dalex, jag såg likheter i temperamentet och i manen!:) Dom har samma sicksackmönster i manen ner mot manken.

Ja som sagt, mycket fina fjordhästar och en lärorik helg för mig som är grön inom detta område inom exteriör och avel.

Jag satt uppe på läktaren och blev så nervös inför nästa år då Dalex ska få dansa runt nere i ridhuset i Vetlanda och förhoppningsvis ska han få fina poäng med!

Jag tog ju inga bilder alls, då jag bara har min mobilkamera:/ men lyckades knäppa en bild på Arnie efter att han kommit ut som 1:a i sin ring och fått bästa bruksprovet för dagen.


Bra dag igår

Igår var det premiärtur utanför stallomtådet:) vi fick med oss Ullis och Jack som sällskap vilket var skönt och trevligt!

Vi gick en sväng runt gamla fattigstugan, Dalex var väldigt lugnt och lyssnade bra!! Himla skönt:) lite fipplig med grimskaftet "bara" imorgon tror jag att vi ska ta en sväng ut själva :)


99 gånger kvar

Jag ska väl kanske ta och berätta hur Tindras andra ridlektion gick!

Tindra började dagen med att vara hängig och klaga på huvudvärk... Vi ville att hon skulle hoppa över ridningen idag men hon ville så gärna åka dit, det är hennes bästa på hela veckan så sagt och gjort!

Idag var gruppen lite större de var väl iaf 6 st barn som skulle rida. Idag fick Tindra rida en shettis vid namn Monia, hon såg ut som Piasava som Tindra red förra veckan men va väl snäppet "stoigare" än va Sava är.. Tindra fick lära sig parera för en nafsande mule iaf;)

När vi skulle rida iväg så fick Tindra och Monia gå först, Monia gillar att ligga i täten ( hon har tydligen vunnit 7 av 9 starter på travet) Vi skrittade på längs med vägen och helt plötsligt så möter vi en stooor typ SL buss mitt på grusvägen! Den stannar och ska låta oss passera. Då tar Marika ( ridläraren) tag i Monias grimskaft och går förbi med henne, Monia är tydligen lite tittig när det kommer till bussar och när vi nästan passerat så ger Marika mig grimskaftet igen så hon skulle kolla så resten av gruppen kom förbi utan problem och precis då så släpper busschauffören på bromsen till bussen vilket resulterar i att stackars Monia flyger rätt upp i luften!!! Tindra klamrar sig fast otroligt bra och skulle nog klarat sig kvar på hästryggen om inte jag, klantmorsan glömde att Monia HATAR när man drar henne framåt, vilket jag då gjorde per automatik då dom var vääääldigt nära ett dike och när jag drog ställde sig Monia på bakbenen och Tindra ramlade av...

Det blev lite tårar och tröstandes med sen satte sig Tindra tillrätta i sadeln igen men hon ville inte trava, så vi skrittade på medans dom andra ( inte alla) travade iväg framför oss! Men i slutet av travsträckan så ville Tindra faktiskt trava lite så några steg blev det:)

Avramlingen var inte så dramatisk och Tindra lägger ingen större vikt vid att hon ramlade av vilket är jätteskönt!! Nu är det bara 99 gånger kvar;)


Hovis, avbokad.

Ja, som rubriken avslöjar så skulle jag haft Hovis ut till Dalex idag. Tindra har varit dålig i helgen och är inte helt 100 än så vill inte släpa upp henne ur sängen utan låter henne sova ut! Men Det är ingen panik med hovarna! Dom klarar sig 1-2 veckor till:)

Däremot ska jag till Albano idag med Tussika:/ Hans ben krånglar något enormt och pälsen är kass:/ har tid kl 16.00 idag...


Before After!;)

Jag klippte ner manen vääääldigt mkt nu då den var rejält tilltufsad :) inte vackert men välbehövligt!


Trött.se

Åh jag är så trött i både huvudet och kroppen!! Cirkelfysen igår var en riktigt killer!! Uppvärmningen är ju inte jätterolig enligt mig... Dedär med gympa steg och grejer är ju inte mitt bästa direkt... Men själva stationerna var ju riktigt jobbiga!!!! Nu blir det lite Friskisuppehåll till på söndag då jag ska gå på spinningen och om det inte krockar slänger jag nog in cirkelfysen med:) Ska bli kul att väga sig på tisdag!!!

Idag börjar jag inte jobba förns kl 15.00 så jag tänkte åka upp till stallet efter jag ätit frukost. Idag ska jag tvätta Dalex man och svans och klippa manen! Vill ni ha före och efter bilder?


Cirkelfys

Idag blir det cirkelfys 18.30-19.30 spännande!!!


Mysigt!

Åh det känns som om jag kommer trivas så bra i det nya stallet!!!

Idag var Dalex lugnare på gången när jag tog in honom för att borsta honom. Han dansade inte runt alls och skrek inget, skönt att han redan verkar ha landat i sin nya miljö. Idag hade vi dock en liten "fight" när jag skulle ha in honom i hagen igen... Då ville Dalex inte alls gå in i sin hage utan han ville gärna gå ner till stonas hage, han kunde backa jättefort vill jag lova!!

Jag prövade att bara helt lugnt gå tillbaka till honom och göra om och gå brevid honom, jag manade på honom med grimmskaftet på rumpan men tillslut så höll jag bara i när han backade, då brukar han resa sig men så fort jag såg en tendens till att han skulle resa sig så tog jag ett ministeg framåt och då reste han sig inte utan ställde sig i "åsneposition" och där stod vi i ca 1 minut han hängde i ena sidan grimmskaftet och jag i det andra och tillslut så började han tugga och gav efter och följde mig snällt som en hund lilla biten till hagen:)Då fick han beröm såklart:)

Han är lite vass min häst, man får inte ge sig i första taget och man måste överlista honom och inte bli för arg på honom för då blir han kaxig som fasen!


Prästgårdsstallet

Igår flyttade vi alltså Dalex! Allt gick bra! Han gick på transporten nääästan direkt;) han backade ur en gång men sen gick han på och stod lugnt när det stängdes och grejades.

När vi väl kom fram så gick han av transporten så fint så och så fick han stå i en box och "landa" lite medans vi checkade av så att hagen var hel innan vi skulle släppa ihop Dalex och Jack!

Dalex blev lite jobbig och hingstig när vi gick från stallet till hagen, han reste sig 1 gång så jag tappade honom men han stod kvar så jag kunde lätt få tag i han igen. Han kände väl att han behövde spela AllanBallan inför Goldie som gick i hagen bredvid, Dalex kände väl att han var tvungen att hävda sig lite när en äldre valack såg på;)

Hopsläppet då.. Man kan ju tro att med en 1,5 årig hingst och en 4(?) årig valack som blev av med kulorna för ca 1 -2 år sedan skulle dra igång lite action? Men nej det blev mest lite småbus bestående av att bita varandra i manen/luggen eller halsen. Inget action där inte.. Men det känns skönt, Dalex klev in helt lugn i situationen och fann sig kanon i den! The king is in town!!!;)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3130475/images/2012/pic_5044ab0d9606ee2971000130.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3130475/images/2012/pic_5044ab3addf2b312da00014b.jpg" class="image">


Senaste nr.

Jag skulle vilja säga att fjordhästen verkligen är på framfart nu!! Fjordhästen syns mer och mer i både dressyr och hoppning! Och i dom högre klasserna (främst i dressyr, hojta gärna om ni vet någon fjord som går höga klasser i hoppning) i körning syns flera fjordingar som plockar placering efter placering och jag har även sett rätt många fjords på westerntävlingar!

Fjordingen är ju inte längre som den va förr eller är den det? Är det bara vi som gett den en ärlig chans?

I det senaste nr av allt om dressyr syns fjordingen väldigt mkt! Jo Marshall figurerar i tidningen tillsammans med sin fjordhäst Gretchin dom siktar på att rida medelsvår dressyr.

Jag måste bara säga att jag är en stolt fjordhästägare och jag kommer att synas ute på tävlingar och göra pr för fjordhästen så fort Dalex är stor nog att tävla;)


Kanon kul!:)

Vi var tydligen ensamma om att trotsa regnet och åka till ridskolan:D Tindra var den enda eleven som kom idag!

Men Tindra var glad för det:D hon fick rida en shettis, modell större (än Duli) vid namn Piasava (Sava). Idag red vi ut en sväng och det var en taggad Sava vill jag lova som travade på bra och som gärna hade sprungit på ännu mer om inte jag hade haft grimmskaftet i handen;) Men Tindra var så lugn,lycklig och duktig!!! Hon fick lära sig rida lätt vilket hon klarade förvånansvärt bra!!!

Tindra tyckte det va jättekul och hon fick hjälpa till med allt själv!!! Hon tog tillochmed med ut hästen själv sen i hagen efter lektionen:) stolt tjej!

Nu är det långt kvar till nästa gång tycker Tindra....


Idag, lördag!!!!

Idag är det Tindras dag!! Idag är det nämligen lördag vilket betyder ridlektion!!!! Oj vilken taggad tjej!:)


RSS 2.0